Selvi: Bakan Akar bitiş tarihini vermedi

Yazar Abdulkadir Selvi, Bakan Akarı’ın patilere Barış Pınarı Harekatı için yaptığı ziyaretten harekatın bitiş tarihi hakkında bir bilgi vermediğini belirtti.

Selvi: Bakan Akar bitiş tarihini vermedi
Son Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 13:00
15 Ekim 2019 Salı 08:57

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı kapsamında parti liderlerini ziyaret ederek harekat hakkında bilgilendirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Bakan Akar’ın partilere yaptığı ziyareti değerlendirdi. Selvi, Akar’ın yaptığı ziyaretlerde harekatın bitişine dair bir bilgi vermediğini söyledi.

Selvi, “Milli Savunma Bakanı Akar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek harekâta ilişkin bilgilendirdi. Akar’ın “Harekât planlanan takvimden daha önde gidiyor” dediği ifade ediliyor. Bakan Akar’ın iki liderle görüşmesinde operasyonun ne zaman sona ereceği konusunda özellikle bir tarih verilmemiş. Bu ucu açık bir operasyon. Operasyonun nihai hedefinin terör koridorunu ortadan kaldırmak olduğunu söylemiş” ifadelerini kullandı.

Selvi, terör örgütü PKK’nın kolu olan YPG’nin Tel Abyad’ı kaybettiği günden itibaren DEAŞ kartını kullanmaya başladığını belirterek şunları yazdı:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bölgemizde bir tek DEAŞ hapishanesi vardı, onun da gittiğimiz zaman YPG’liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ’lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğraflarla, filmlerle tespit ettik” dedi. DEAŞ, Batı kamuoyu açısından hassas bir konu. Harekâttan önce Erdoğan-Trump görüşmesinde DEAŞ konusu ele alınmıştı. Trump, “DEAŞ üyelerinin artık Türkiye’nin sorumluluğunda olduğunu” duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu sorumluluğun harekât sahamızla sınırlı olduğunu ifade etmişti.

Terör örgütünün Tel Abyad’ın merkezinde DEAŞ’lıların tutulduğu hapishaneyi boşalttıkları tespit edildi. Terör örgütü böylece Batı kamuoyunu “DEAŞ’lıları bırakırım” diye korkutmayı hedefliyor. Trump, bu hamleyi doğru okudu. “Bizi olaya dahil etmek için DEAŞ’lıları serbest bırakabilirler” dedi. Kamışlı’da 1, Derik’te 2, El Hol’da 1, Ayn İsa’da 1 ve Rakka’da 1 olmak üzere DEAŞ’lıların tutulduğu 6 cezaevinden söz ediliyor.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar