Bakan Akar: Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar Yunanistan ile güven artırıcı önlemler toplantısı hakkında, "Devamı için Yunan komşularımızın Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz - Sayfa 1

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı.

Samimi ve yapıcı olarak nitelendirdiği görüşmede birçok konuda görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduklarını dile getiren Bakan Akar, "Görüşmenin sonunda da birçok konuda benzer görüşlere sahip olduğumuzu büyük bir memnuniyetle müşahede ettik. Önümüzdeki günlerde bu görüşmeye bağlı olarak özellikle savunma ve güvenlik konularında bazı somut adımların atılacağını değerlendiriyorum" dedi.

1 30
 
Bakan Akar: Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz - Sayfa 2

Almanya’nın NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi dahil Avrupa güvenliği ve siyasi yapılarında, ekonomik kuruşlarda Türkiye’nin en önemli müttefik ve ortakları arasında yer aldığını ifade eden Bakan Akar, "Yürüttüğümüz çalışmaların önümüzdeki döneme çok daha olumlu şekilde yansımasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Şansölye Merkel ile yaptığı görüşmelerde çizdikleri çerçeve içinde önümüzdeki dönemde daha yapıcı, olumlu, üretken birtakım çalışmalar yapmamız mümkün olacaktır diye değerlendiriyorum" diye konuştu.

2 30
 
Bakan Akar: Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz - Sayfa 3

Görüşmenin ardından yapılan kısa açıklamada iki bakanın da NATO vurgusu yaptığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulması üzerine Bakan Akar, "Sayın Bakan'ın da değişik yer ve zamanlarda bahsettiği gibi Türkiye’nin ne kadar samimi, güvenilir bir NATO müttefiki olduğu herkesin malumudur. Bu çerçevede bugüne kadar NATO üyesi olarak bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Bu konuda son derece hassas olduğumuzu, çalışmaları en iyi şekilde yapmak için gayret içinde olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Gerek birlik tahsisi, gerek operasyon ve tatbikatlar ayrıca finansal destek konusunda da Türkiye’nin önde gelen NATO müttefiklerinden, ortaklarından biri olduğu herkesin malumu. Dolayısıyla bizim NATO ile olan münasebetlerimiz son derece yapıcı, iyi bir şekilde gerçekleşmektedir" ifadesini kullandı.

3 30
 
Bakan Akar: Ankara'ya gelmelerini bekliyoruz - Sayfa 4

Türkiye ve Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerinin İstanbul’da yapıldığını hatırlatan Bakan Akar, "İlaveten bizim daha önce başlattığımız güven artırıcı önlemler çerçevesinde yapılan çalışmalar var. Bunların ikisi Atina’da gerçekleştirildi biri Ankara’da yapıldı. Bunun dördüncüsü için de ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu muhataplarımıza ilettik. Toplantıların devamı bakımından Yunan komşularımızın Ankara’ya gelmelerini bekliyoruz. Bu toplantılarla diyaloğu sürdürmek suretiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki problemlere siyasi, barışçıl çözümler bulmayı umut ediyoruz. Bu konuda biz son derece istekliyiz. Bu sorunların çözülmesi için gerekli katkıları sağlamaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" diye konuştu.

4 30