Bahçeli'den erken seçim çıkışı: 3 Kasım 2019'un beklenmesi mümkün değildir

Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “3 Kasım 2019'un beklenmesi mümkün değildir. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanı'nı seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur.” dedi

Bahçeli'den erken seçim çıkışı: 3 Kasım 2019'un beklenmesi mümkün değildir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 11:11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Dünya ve Türkiye gündemini değerlendiren Bahçeli Suriye’de yaşanan gelişmelere de değindi.

 "TEK SUÇLU ESAD DEĞİLDİR"

 ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yaptığı hava harekatı hakkında konuşan Bahçeli, üç ülkenin Suriye’ye 100 füze attığını, Rusya’nın buna karşılık vermeyerek eleştirmesini ise ABD ile gizli kapaklı hesapların olduğunu söyledi.

 Bu konuda Suriye Devlet Başkanı Esad’ın tek suçlu olmadığını belirten Bahçeli, “Tek suçlu despot Esad ve terör örgütleri değildir. İnsan haklarına kıyan tüm ülkeler apaçık ortadadır. Esad cezalandırılmalıdır, buna diyecek yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğüne Suriyeliler karar vermelidir. Cinayet ve cehaletin bedeli terör örgütleri ile birlikte ödetilmelidir. Tarihin ibretlik yıkımlarından birisi bu ülkede görülmüştür. Bütün bunlara ses çıkarmayarak, varını yoğunu DEAŞ’la mücadeleye adayanlar, bunlar insanlık dramı değildi de şimdi mi çığlıklar duyulur olmuştur? Kimyasal silah kullanmak elbette ki insanlık suçudur ancak, kimyasal silahlardan daha çok ölüme sebep olan gelişmeler yaşanırken ABD, İngiltere, Fransa'nın aklı neredeydi? BM ne yapıyordu? Asıl niyetler başkadır.” İfadelerini kullandı

"SEÇİMLER ERKENE ÇEKİLECEKTİR"

Erken seçim hakkında açıklamalarda  bulunan Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019 seçimlerine ulaşmanın her geçen gün zor olduğunu  söyledi.

Bahçeli, “Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur.” İfadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir. "

AK PARTİ’DEN ERKEN SEÇİM YANITI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim sözlerine karşı, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve açıklama yapılır" açıklamasını yaptı.

CHP: HODRİ MEYDAN

MHP'nin erken seçim çağrısına CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan yanıt geldi. Tezcan erken seçim hakkında, "Hodri meydan" dedi. 

Tezcan şu ifadeleri kullandı:

“Biz varız, Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de erkene alınabilir. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Bu sorunların tek bir sebebi var tek adam rejimi. Tek adam rejimini göndermenin yolu sandıktır. Erken seçime hazır olduğumuzu söylemiştik, erken seçime hazırız. Türkiye'yi bu sıkışmışlıktan çıkarmanın yolu seçimdir, CHP buna hazır. Tek adam koalisyonunun lideri Erdoğan ne diyecek merakla bekliyoruz. Türkiye bu problemi ancak milletin kararıyla çözecektir”

ERDOĞAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile yarın erken seçim hakkında görüşecek

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar