Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23'inci dönemin ilk gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye görevini devretti. Görevi devralan Bahçeli "Çok başarılı bir süreçten sonra emaneti yasal çerçevede almaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Görevi devralan Bahçeli, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 14:16
2 Haziran 2023 Cuma 14:11

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, görevini geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devretti.

Şentop "Bu dönem boyunca birlikte çalıştığım milletvekili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. TBMM Gazi Meclis’tir. Bu dönemi biraz daha ayrıcalıklı kılan 100. Yıl dönümü olmasıydı. TBMM’nin üstün gayretlerle çalıştığını ifade etmek isterim. Bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu görevi Büyük siyaset adamı Devlet Bahçeli’ye devrediyorum, hayırlı olsun. Parlak bir başlangıçla 28. Dönem başlayacak." diye konuştu.

Görev tesliminin ardından Devlet Bahçeli ve TBMM heyeti, Atatürk anıtında tören yaptı. Atatürk'ün anıtına çelenk bırakıldı.

Yeni parlamentoda Devlet Bahçeli'nin yanı sıra en yaşlı üye olarak, aynı yıl doğumlu olan HDP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar ile CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de yer alacak.

Yemin töreni, Bahçeli'nin ant içmesi ile başlayacak
TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek. Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içecek.

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek.

Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.
Öte yandan Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecek.

En genç vekil AK Parti'den
Bu dönemde Meclis'te 479 erkek, 121 kadın milletvekili görev yapacak.

TBMM'de 30 yaş altında ise 5 milletvekili görev yapacak. AK Parti 30 yaş altında 4 milletvekilini Meclis'e taşırken, HDP bir milletvekili ile Meclis'te yer alacak.

Ankara 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanı Zehranur Aydemir, parlamentonun en genç milletvekili oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar