Bahçeli: Bu edepsizliği İmralı canisi dahi yapmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ittifak olursa Kürt kökenli vatandaşların oy vermeyeceği iddiası için, “Bu edepsizliği İmralı canisi dahi yapmadı” dedi

Bahçeli: Bu edepsizliği İmralı canisi dahi yapmadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
16 Ocak 2018 Salı 07:28

Osmaniye dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP- AK Parti ittifakına Kürt kökenli vatandaşların oy vermeyeceği iddiasına tepki gösterdi.

ERDOĞAN İLE YAPILAN GÖRÜŞME Sınırlı bir görüşme oldu. Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi.

KÜRTLERİN İTTİFAKA OY VERMEYECEĞİ İDDİASI Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden “Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’lılar benim taraftarlarım oy vermeyecek” diye bir şey duydunuz mu? Verir vermez ayrı bir konu. Ama Türkiye’yi böyle yanlış istikamete yönlendirmek doğru bir şey değil. Sonra bunun öyle olacağını nereden biliyorsunuz?

İTTİFAK PARTİLERİ HÜKÜMETİ BİRLİKTE KURABİLİR Mİ? MHP veya herhangi bir parti 2019’da TBMM’de temsil edilmiş olsa kurulacak olan bir yürütmenin içinde yer alma isteği ahlaki olmaz. Edepsizlik olur. Böyle bir şeyin içine girmeyiz.

‘DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK’ SLOGANI BİTTİ Mİ? İsmimden dolayı bunu kullanıyorlarsa özeleştiri yapıyor örtülü tarzda. Yok, tarihi kültürümüzden gelen bir söylemin manasını kavrayamayacak kadar bir şuursuz ise o şuursuzluğunu benim üzerimde denemesin. Demek ki kuzgun leşi bilmiyor. Devleti tanıyor da kuzgun leşi bilmiyor.

Afrin Türkiye’ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan arındırılmalıdır. ABD dört bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de yüz beşlik obüslerle bir yerden girsinler.

MHP’NİN BAZI GAZETECİLERİN İDDİA ETTİĞİNDEN FAZLA OY ALMASI HALİNDE Vallahi karşılaştığım yerde acıyarak yüzlerine bakarım. Ağzımdan söz çıkmaz. Şu karda kışta sizlerle seyahat yapıyoruz. Arkadaşları görüyorsunuz. Bu arkadaşlar MHP’nin dışında kime oy verecek. MHP milletin kaderini belirleyecek yapıda bir siyasi kurumdur. Sibel Can’ın bir şarkısı var, “Kader bize eşit davranmadın” gibi. Seyyah kasetinde ‘Hançer’ diye bir şarkı.

BOZ’A TEŞEKKÜR HADİSE’YE SELAM Bahçeli, mola sırasında Osmaniye’deki açılışta konser veren Murat Boz’a telefonda teşekkür etti, “Hadise Hanım’a da hürmetlerimizi söyleyiniz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye’de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“18 maddelik anayasa değişikliğini sizlerin onayına sunduk. Halk oylaması ile Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kabul ve teyit etmiştir. Cumhuriyet tarihimizde 3. bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir. 1923 Türkiye Cumhuriyeti, 1946 ile çok partili hayata geçişle kuruluşunu tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iyice oturması, yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir. Bizim kaygımız ülkemizdir, derdimiz milletin huzuru, refahı, Osmaniye'nin güvenliğidir.

İdlib çatışmaların yeniden alevlendiği bir yer haline gelmiştir. Binlerce TIR’lık silah PKK terör örgütüne sözde ordu kurdurmaya yönelik iğrenç bir tezgahtır. Bunlar karşısında kenetlenmeyeceğiz de ne yapacağız. Irak'ın kuzeyindeki gelişmelerle beraber düşünüldüğünde Akdeniz'e kurulması planlanan terör koridoru hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

2019'da yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine 22 aylık bir süre varken Türkiye şimdiden iç siyasi tartışmalarla oyalanmak istenmektedir. FETÖ savunuculuğuna savunanlar yıkıma hizmet eden işbirlikçilerdir. CHP, İP, HDP bir olmuş PKK ve FETÖ'nün yanında hizalanmışlardır. Bu amaçla 2019 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili tutumumuzu 8 Ocak 2018'de çok açık şekilde ifade ve ilan ettik. Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir. Bundan geri dönüş yoktur. Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti ile hareket ederek katkı sağlamayı hedefliyoruz. Milletimizin beklentilerine kulak veriyoruz. Birileri çılgına dönüyor. İtirazların Türkiye hasımlarından geleceğini beklerken içerideki uzantılar ses veriyor. Kandil havarileri birer birer saklandıkları deliklerden fırlayıp kendilerine ele veriyorlar. Darbe ve işgal girişimi karşısında muğlak kalanlar bugün bize saldırıyorlar. Bunlar Atatürk'ün partisiyiz deyip Atatürk'ün aziz hatırasını zehirleyen şuursuzlardır.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar