için kaldı

Azerbaycan, 400 askerin bulunduğu taburu yok etti!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgalci Ermenistan'a ait tahminen 400 askerin bulunduğu 556'ncı alayın yok edildiğini duyurdu.

Azerbaycan, 400 askerin bulunduğu taburu yok etti!
Son Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 11:52
21 Ekim 2020 Çarşamba 11:41

Dağlık Karabağ savaşı 25'inci gününe girdi. Azerbaycan ordusu yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor.

Operasyon kapsamında Ermenistan güçlerinin işgali altındaki Gubadlı istikametindeki birlikleri top atışıyla imha edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Zangilan şehri ve bölgenin 6 köyü ile Fuzuli, Cebrayil ve Hocavend bölgelerine bağlı 18 köyün ele geçirildiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan'a ait, tahminen 400 askerin bulunduğu 556'ncı alay taburunun tamamına yakını etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerinin işgali altındaki Gubadlı istikametindeki birlikleri top atışıyla imha etti. Görüntüler, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Ermenistan Terter'i hedef aldı, Azerbaycan anında karşılık verdi

Ermenistan’ın da sabah saatlerinde Terter şehri ve çevre bölgelerine saldırı düzenlendiğini duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun Ermenistan mevzilerine yönelik gece ve gündüz yaptığı topçu ateşi görüntülerini paylaştı.

Cebrail'de bir köy daha işgalden kurtarıldı

Azerbaycan, Ermenistan işgalinden kurtarılan Cebrayıl Rayonu’daki Çereken köyünü de ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı işgalden kurtulan Çereken köyüne ait yeni görüntü yayınladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar