Az Önce! OHAL 3 ay daha uzatıldı

TBMM Genel Kurulu'nda OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin tezkere kabul edildi.

Az Önce! OHAL 3 ay daha uzatıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 19:03

Olağanüstü Hal'in ( OHAL) 19 Ocak Cuma günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, 6. kez uzatılmış oldu.

TBMM'de AK Parti Grubu'nun, Genel Kurul'un çalışma gündem ve saatlerine ilişkin önerisi kabul edildi.

Genel Kurul, çalışmalarını tezkerenin görüşmeleri tamamlanana kadar sürdürecek. Görüşmelerin tamamlanamaması halinde ise Genel Kurul, yarın saat 14.00'te toplanarak görüşmeler bitene kadar çalışacak.

OHAL'in uzatılmasına ilişkin tezkere Meclis'e sevk edildi. Dün MGK'da OHAL'in uzatılması tavsiye kararı alınmış, Bakanlar Kurulu'nda da buna yönelik karar alınmıştı. 

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL'DEN OHAL AÇIKLAMASI FETÖ'nün mali ve idari kaynakları kesilmiştir. OHAL'in uzatılması için gazi meclisin huzurundayız. Bütün bu imkânları kullanmak elzemdir. Bu imkânlar ancak OHAL'i mümkündür. Bunun sürekli devam edeceğini söylemek akıl ve mantıkla izahat edilemez. 

OHAL sadece FETÖ ile mücadele için değil. Terör örgütlerinin tamamı ile mücadele vermek içindir. PKK ve uzantılarından kurulacak bir orduya asla izin veremeyiz. Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkına sahiptir. Terörle kararlı mücadele yürüten tek ülke belki Türkiye. Bu mücadele aksamadan devam edecek. Ülkemize türlü oyunlar kuranların oyunları bozmaya devam edeceğiz. Milletimizin huzurunu bozmaya çalışanlar geçmişte başarıya ulaşamamıştır şimdi de ulaşamayacaktır. Milletimizin olan bitenin farkındadır. Herkes biliyor ki kurda merhamet kuzuya züldür. Canını ortaya koyan milletimizin hesabını bu hainlerden soracağız. Düğüne gider gibi ölüme gidenlerin ülkesidir Türkiye. 

Milli şairimiz Akif'in 'Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın' duasının kabul olduğu gündür 15 Temmuz. Türkiye mazlumları gölgesinde barındırmaya devam edecektir. OHAL'in devamını milletimizin güvenliği için istiyoruz. Avrupa ülkeleri gibi sıradan terör olayları gibi olaylardan dolayı OHAL uygulamıyoruz. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde meclislerinin üzerinde uçaklar uçmadı. Milletinin üzerine tanklar bomba yağdırmadı. Devlet binalarına sinsice yerleşen yapılar olmamıştır. İşte bunların yaşadığımız için OHAL'i Meclis'e sunduk. Terörle mücadele daha etkin olabilmesi için yasalar çıkarttık. Paris'te bir saldırısı sonrasında kol kola yürüyenleri 15 Temmuz'da yanımızda görmek isterdik. Ama nafile.  15 Temmuz Türk yargısının anlının akıyla çıktığı en büyük sınavlarından biridir. Yargı 15 Temmuz'un ilk dakikalarında milletinin yanında durmuş. Bu mücadele iki kırmızı mücadelemiz vardır. Sürecin asla sulandırılmasına asla müsaade etmeyiz. 

FETÖ silahlı terör örgütü atabek bir terör örgütüdür. 40 yıllık bir örgütü bir anda temizlemek mümkün değildir. Milletimiz FETÖ yargılanmalarının hızlı ve adil olarak sonuçlandırılmasını beklemektedir. Yargı bağımsız bir şekilde devam etmektedir. Biz OHAL'i kaldırmış bir partiyiz.  İşte OHAL bütün şartlardan dolayı bir süre daha zaür olmuştur. Bu hayalsiz akımlara karşı milletimizi mücadelesini vermiştir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar