Özgür Özel: Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimin ardından ilk grup toplantısında konuştu. 'CHP kimsenin tapulu malı değil' diyen Özel, genel seçim mesajı vererek "CHP'yi, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladık. Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız.''dedi

Özgür Özel: Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız
Son Güncelleme: 16 Nisan 2024 Salı 14:58
16 Nisan 2024 Salı 14:53

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerin ardından partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Özel'in gündeminde Filistin'den, Antalya'da yaşanan teleferik faciasına, Çetin Doğan'dan, CHP'nin 'Hatay itirazı'na kadar birçok konu vardı. Özel'in 'CHP'yi, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladı. CHP kimsenin tapulu malı değildir. Biz millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi değil biz belediyeleri temiz yöneterek Türkiye'yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek için aldık." sözleri dikkat çekti.

"Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız." diyen Özel "Buna zarar verebilecek olanın gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz saya saya bitmez. Bütün örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun. Anketle birlikte okunduğunda bu doğru adaylaşma noktasında çok önemli katkılar sağlayan her bir milletvekilimize sonra kampanya sürecinde ve birlik ve beraberlik halinde bu seçimin önemini kavratan ve kavrayan grubumuza yürekten teşekkür ederek başlamak isterim.

-AKP'den aldığımız 5 büyükşehirin başta İmamoğlu ve Yavaş Vahap Seçer ve Zeydan Karaların Muhittin Böcek'in hepimizin takdir etmesi gereken ve sahada elimizi en çok kuvvetlendiren argümanlar kanıtlar oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz.

FİLİSTİN

-Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karma Parlamento Meclisi'nde bir konuşma yapacağım. Konuşmamın özünde Filistin'de yaşananlar ve İsrailin mezalimi olacak. Dün Filistin'de olacaktım ama hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi ertelememize neden oldu.

-En kısa zamanda Filistin'e giderek, 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız. Bize düşen Bülent Ecevit'in Arafat'la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş'in Filistin davasına sahip çıkmaktır.

TELEFERİK FACİASI

-Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. Adli soruşturmayı takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer şüphesiz hukuktur ancak bugün Antalya'da büyük bir hukuksuzluk kanunsuzluk vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

-2017de AKP döneminde inşa edilmiş bir teleferik hattın denetimi hükümetteki ilgili bakanlığın yetkilerinden şirkete verilen onayla bakanlık tarafından kabul edilen uluslararası sertifikaların varlığında yaptırılmış ve yaptırılmaya devam ediyorken geçtiğimiz hafta rekor bir oyla Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz teleferik işletme görevinden 2023 yılında ayrılmışken o ayrıldıktan sonra teleferik 3 kez daha denetlenmiş ve rapor sağlam verilmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde gözaltına alındığı yetmezmiş gibi elbette araştırılsın gerekiyorsa yargılamanın so9nunda her şey ortaya çıkısın ama tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması Allah'tan korksunlar.

-Soma 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yargılanmadı. Somadan İliç'e ne facialar yaşandı hiçbirinde 1 kamu görevlisi yargılanmadı. Tren kazası olur hatları işleten açığa alınır yargılanma izni verilmez devlet demiryollarına genel müdür yapılırken 22 yıllık iktidarlarında 1 kişiye yargılanma izni vermemişken yaşanılan olayın günah keçisini suçsuz başkanım Kocagöze yıkanlara yazıklar olsun buna izin vermeyeceğim.

ÇETİN DOĞAN

-Sayın Erdoğan ile telefon görüşmemde hasta tutuklu ve hükümlülerin hangi görüşte olursa olsun çalışılması gerekiyor. 28 Şubat'ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir.

HATAY

-Hatay'ın iradesine sahip çıkmak için YSK'ya bizzat başvurumuzu yaptım. Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim dosyamıza göre en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir. Tam kanunsuzluk halinin, her bir iddiamızda bu kadar da olmaz dedirten maddesi var. 108 seçmen kısıtlılık kararı varken oy kullandıklarını ispatladık.

-3 bin 389 seçmen ölmüş oldukları halde yerlerine oy kullanıldı. Geçersiz oylar farkın 15 katı olmasına rağmen itirazımız reddedilmiştir. Tam kanunsuzluk burada yoksa bu kanun neresinde yazmaktadır, buna susacak olanlar kendi vicdanlarına ne cevap verecekler. Halkın iradesi sakatlanmıştır.

-Her birimiz genel başkandan en yeni üyeye kadar CHP'nin çağrısını omuzlarımızda hissetmeliyiz. Siyasi partilerle ittifak yapamadık. İttifakı sandıkta yapmaya çağırdık. Kimseyi ayırmadık.

CHP KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR

-CHP ben dahil, kimsenin tapulu malı değildir, bu parti baba ocağıdır. Baba ocağının tapusu Mustafa Kemal Atatürk'e aittir.

-En zor günde bizlere güvenen Kürt demokratlar da geldi. Hiçbirini diğerinden ayırmadan pişman etmeyeceğiz.

-Esnafın, çırağın, EYT mağdurunun, BAĞKUR'lunun da yanında olacağız. Milletin sorunu olmayan durumlarla ilgilenmeyeceğiz. Suni gündemlerle uğraşmadan gece gündüz çalışacağız.

-Bize oy veren kimse derse 'keşke vermeseydim, elim kırılsaydı' vebali hepimizin boynunadır.

-CHP'yi, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladı.

- Biz millet açlıktan kırılırken ıstakoz yiyenler gibi değil biz belediyeleri temiz yöneterek Türkiye'yi de nasıl yöneteceğimizi göstermek için aldık.

-Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız, buna zarar verebilecek olanın gözünün yaşına bakmayacağız

-Biz Türkiye'nin partisiyiz. Yolumuz açık olsun, elinize, emeğinize sağlık...

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar