Kılıçdaroğlu: Asrın felaketi deyip sıyrılmak istiyorlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu afet bölgesi Diyarbakır'da açıklamalarda bulunarak iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdi. İktidarın 'asrın felaketi' tanımını algı operasyonu yapmak için kullandığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Asrın felaketi demek şu demektir: Asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Biz asrın felaketi karşısında çaresiz kaldık. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Asrın felaketi deyip sıyrılmak istiyorlar
Son Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 17:35
11 Şubat 2023 Cumartesi 17:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı. Burada iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, koordinasyon zayıflığına vurgu yaptı.

İktidarın afet sırasında sorumluluktan kaçtığını dile getiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 'asrın felaketi' tanımlamasını kullanan iktidarın bununla algı operasyonu yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp arkasından sıyrılmak istiyorlar. " dedi.

'İNSANLAR SOĞUKTA TİTRİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Evet acımız derin, yaralarımızı sarmalıyız; bunu birlik ve bütünlük içinde yapmalıyız. Ama asıl sorumlu olan sorunu çözecek olan, doğal olarak iktidardır. Alanda gördüğümüz ciddi bir koordinasyon eksikliğinin varlığı ve bunun giderilememiş olması. Olayı çözemedikleri için, yaşanan sorunlar derinleşiyor. Üzülerek, ifade edeyim derinleşiyor. İnsanlar soğukta titriyor, pek çok yerde çadır ihtiyaçları var. İhtiyaçlar karşılanmadığı için umutsuzluk çıkıyor ortaya.

'ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR'

Bir şeyi beceremeyince ortaya bir hedef koyuyorlar. Asrın felaketi... Asrın felaketi demek şu demektir: Asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Biz asrın felaketi karşısında çaresiz kaldık. Sorunu çözemiyoruz diye. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz. Bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp arkasından sıyrılmak istiyorlar.

'SEN NERDESİN KARDEŞİM?'

Hayır efendim iktidarı yönetenlerin ciddi bir sorumluluğu var. Kovid oldu 5 maskeyi dağıtamadınız. Şimdi deprem oldu, asrın felaketiyle karşı karşıyayız bir şey yapamıyoruz diyorsunuz. Bizim belediye başkanlarımız bütün bölgelere ulaştıysa, sen nerdesin kardeşim ya nerdesin? Çekil sarayına otur bırak bu millet kucaklaşarak bütün sorunlarını çözer.

KAMU ÇALIŞANLARI VE GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR

Türkiye seferber olmuş vaziyette. Herkes sorun çözmeye çalışıyor, insanlar engellerle karşılaşıyor. Bırakın şu engelleri. İnsanların sorunları çözülsün diye çaba harcayan güvenlik güçlerimize, AFAD çalışanlarına, sivil toplum örgütlerine, tüm gönüllülere yürekten teşekkür ediyorum

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar