Bülent Arınç: Yangınlar nedeniyle Erdoğan değil, kurumlar eleştirilmeli!

8 gündür devam eden yangınlar konusunda çok konuşulacak ifadeler kullanan Arınç, "mücadelenin iletişim boyutunda zayıf kalındı" dedi. Bülent Arınç ayrıca, "Cumhurbaşkanının şahsının hedef alınması doğru değildir. Eleştirilerin odağında ilgili kurum ve kuruluşlar yer almalıdır." ifadelerini kullandı

Bülent Arınç: Yangınlar nedeniyle Erdoğan değil, kurumlar eleştirilmeli!
Son Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 13:37
4 Ağustos 2021 Çarşamba 13:28

Türkiye 8 gündür eşzamanlı olarak başlayan ve henüz tamamen kontrol altına alınamayan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına odaklandı.

Yangınlarla mücadele aralıksız devam ederken, 39 ilde çıkan 174 yangının 160'ı söndürüldü. 5 ilde 14 adet yangını kontrol altına alma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangınlar günlerdir Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelirken bu konuda son açıklamalar eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geldi.

ARINÇ'TAN İLGİNÇ ORMAN YANGINI MESAJLARI...

Bülent Arınç sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarında oldukça dikkat çekici ifadeler kullandı.


Orman yangınları konusunda ciddi bir "iletişim sorunu" yaşandığını vurgulayan Arınç, "Üzülerek söylemeliyim ki yetkililerin birbirleri ile çelişen beyanları, yangıların söndürülmesinde kullanılacak uçak ve benzeri envanter üzerinde yapılan tartışmalar, sorumsuz bir belediye başkanının şuursuz ifadeleri ve halkın endişesinin giderilememesi, afet ile mücadelenin iletişim boyutunda zayıf kalındığını göstermektedir." dedi.

Arınç sözlerine, "İçinde bulunduğumuz hassas süreç içerisinde yapılan bu gibi münferit hataların ise siyaset kurumu ve yangından zarar gören vatandaşlarımız arasındaki gönül bağına halel getirdiği aşikardır." diyerek devam etti.

DEVLET DENETLEME KURULU GÖREVLENDİRİLMELİ

Tüm bu "iletişim kazaları" sonucu kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına yöneltilen eleştirilerin arttığına dikkat çeken Arınç, şu çağrıda bulundu; "Sayın Cumhurbaşkanı, kamuoyundaki bilgi kirliliğinin giderilmesi, yangın ile alakalı yetkili sivil ve resmi kurumlarda bu kritik dönemde hizmet kusuru bulunup bulunmadığını ortaya çıkarmak, yangınların nasıl ve hangi sebep ile çıktığını aydınlatmak, alınan tedbirlerin neden yetersiz kaldığı sorusunu cevaplamak, yangınların çıkmasında ihmal ve kastın olup olmadığını ortaya çıkarmak için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmelidir. DDK da süratle konuyu araştırıp oluşturacağı raporu kamuoyu ile paylaşmalıdır."

ARINÇ; ERDOĞAN'IN HEDEF ALINMASI DOĞRU DEĞİL!

Bülent Arınç orman yangınları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değil, ilgili bakanlık ve bürokratların eleştirilmesi gerektiğini de vurgulayarak şunları kaydetti;

"Devlet millete hizmet organizasyonudur. Halkın sorunlarını çözme, talep ve isteklerini karşılama mekanizmasıdır. Bu mekanizma, birçok farklı organ, kurum ve kuruluştan meydana gelmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bahane ederek her olayda doğrudan Cumhurbaşkanının şahsının hedef alınması doğru değildir. Eleştirilerin odağında ilgili kurum ve kuruluşlar yer almalıdır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Yorumcu En beğenilen yorum
Tamam da herşey “ Sayın Cumhurnaşkanımızın talimatıyla” yapılıyor .