Araç muayenesinde yeni dönem

Araç muayenesinde yeni dönem başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren düzenlemede araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre TÜVTÜRK tarafından işletilen istasyonlarda araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek.

Araç muayenesinde yeni dönem - Sayfa 1

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir karar hayata geçti. Araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor ve artık raporlar, araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek.

1 11
 
Araç muayenesinde yeni dönem - Sayfa 2

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kağıt tüketiminin azaltılarak çevresel etkinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Öte yandan 2023 başından itibaren araçların plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketleri de kaldırıldı.

2 11
 
Araç muayenesinde yeni dönem - Sayfa 3

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! ARAÇ MUAYENESİNDE YENİ DÖNEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

3 11
 
Araç muayenesinde yeni dönem - Sayfa 4

Buna göre, Bakanlık, ülkedeki araç sahiplerine çevre dostu hizmet sunmak için araç muayene raporlarını dijital ortama taşıyor. Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte TÜVTÜRK tarafından işletilen araç muayene istasyonlarında artık araç muayene raporları dijital olarak da verilecek. Bu uygulama sayesinde kağıt tüketiminin azaltılarak çevresel etkinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

4 11