Amasya'da belediyenin köpekleri canlı canlı preslendiği iddiası

Amasya'ya bağlı Göynücek ilçesinde belediyenin sokak köpeklerini zehirleyerek bayılttıktan sonra çöp arabalarına atılarak canlı canlı preslendiği iddia edildi.

Amasya'da belediyenin köpekleri canlı canlı preslendiği iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
22 Haziran 2018 Cuma 17:33

Amasya'nın Göynüçek ilçesinde belediyenin sokak köpeklerini zehirledikten sonra ölmesini beklemeden canlı canlı çöpe atıldığı iddia edildi.

Olayın görüntülerini izlemek için aşşağıdaki bağlantıya tıklayınız.


Olay sosyal medyada duyuruldu

Göynücek Belediyes'nin sehirlediği köpeklerin canlı canlı çöpe atıldığı iddiası sosyal medyada böyle duyuruldu;

göynücek belediyesi ile ilgili ihbarlar devam ediyor. lütfen bimer’e yazın: 20.06.2018 saat 19:00-20:00 arasında amasya ili göynücek belediyesi görevlileri bir sokak köpeğini uyuşturucu iğne ile bayıltmış ve yaşıyor olan köpeği karga tulumba çöpe atmıştır. olayı belediye başkanının da gördüğü vatandaşlarca iddia edilmektedir. bu eylem ile anayasanın 5199 hayvanları koruma kanunu ihlal edilmiştir. kanunun 20. maddesinin b. fıkrasına göre belediyeler tarafından, hayvan toplama ekiplerinin kurulması, bu kişilerin ehil kişilerden oluşması ve dönemsel olarak sorumlu veteriner hekimce eğitime tutulmaları sağlanır." toplama yapan ekibe veteriner hekim tarafından gerekli eğitimler verilmeden toplama yapılmasına müsaade edilemez. yine 5199 sayılı kanunun 20.maddesinin c. fıkrasına göre " eziyet edilmeden toplanılacak veya toplattırılacak sahipsiz hayvanlar, nakliye araçlarında kafesler içerisinde geçici bakımevlerine kısırlaştırılıp ve aşılattırıldıktan sonra tekrar geri bırakılmaları için nakledilir. toplanan hayvanların nakil esnasında herhangi bir zarar görmemesi için tüm önlemler alınır." maddesine uyulmadan temizlik işlerine ait bir çöp kamyonuna koyulması direkt olarak 5199 sayılı kanunun ihlalidir. yaşayan bir köpeğin çöplüğe atılması kanunun ihlalidir. bir sokak hayvanının belediye görevlilerince öldürülmesi cinayettir. bu ihlaller göz önünde bulundurulduğunda, ilgili belediyeye gereken cezai işlemlerin uygulanmasını arz ederim.

Amasya'da belediyenin köpekleri canlı canlı preslendiği iddiası

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

FADİME En beğenilen yorum
Benim memleketim vahşi olamaz böyle bence yanlış haber