Almanya savaş planını güncelliyor: Sivillerin evleri bomba sığınakları olacak

Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'yla birlikte tedbir yöntemleri arayan Almanya yeni bir savaş planı hazırladı. Almanya'da hazırlanan yeni taslakla birlikte Avrupa'da büyük bir savaşın çıkması halinde Almanların evlerini bomba sığınaklarına çevirmeleri beklendiği duyuruldu.

Almanya savaş planını güncelliyor: Sivillerin evleri bomba sığınakları olacak
Son Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 13:01
29 Ocak 2024 Pazartesi 12:56

Alman Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor, ülkenin savaş planları arasında sivillerin evlerini bomba sığınaklarına dönüştürme stratejisinin yer aldığını ortaya koydu. Rapor, bakanlığın gizli "Operasyon Planı" üzerinde Nisan ayına kadar çalışmalarını tamamlamaya hazırlandığını belirtiyor.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'in aktardığına göre; Almanya'nın savaş durumunda aktif bir cephe hattına sahip olmak yerine, silah ve teçhizat teslimi açısından hayati önem taşıyan bir "geçiş ülkesi" olarak öngörüldüğü ifade edilen rapora göre, askerler özellikle önemli otoyolların, tren istasyonlarının ve limanların güvenliğini sağlama göreviyle görevlendirilecek.

Rapora göre, sivil nüfusun enerji santrallerinin korunması gibi ordu ve polise ait görevleri yerine getirmek üzere kullanılması planlanıyor. Ancak, ülkede yalnızca 579 işlevsel bomba sığınağının bulunması nedeniyle, planın vatandaşları kendi sığınaklarını, özellikle bodrum ve garaj gibi yerlerde kurmaya teşvik ettiği ifade ediliyor.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI SONRASI ÖNLEM ÇABALARI

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi başkanı Ralph Tiesler, yeni barınaklar inşa etmenin zaman kısıtlaması nedeniyle "artık mümkün olmadığını" belirtti. Almanya, devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasından kaynaklanan tehditleri göz önünde bulundurarak ordusunu güçlendirmenin yollarını arıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar