Aktay: Kaşıkçı Turump’a muhalifti

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında konuştu.

Aktay: Kaşıkçı Turump’a muhalifti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
11 Ekim 2018 Perşembe 16:23

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğuna girdikten sonra bir daha çıkmayan Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Aktay, dünyada olayın ilk kendisi tarafından duyulduğunu söyledi, "Cemal Bey, çıkmazsam Yasin Aktay'ı ara demiş. Toplantıdaydım Hatice Hanım aradı, Suudi Arabistan'dan ortak tanıdıkları arayınca durumu anladım, yetkililere haber verdim" dedi. Aktay, Suudi Arabistan Büyükelçisi'nin kendisine dönüş yapmadığını, aradığında da açmadığını söyledi.

“Trump’a muhalifti”

Aktay, 'Herkes gözden kaçırıyor' diyerek Suudi Arabistan'dan gelen ekibin rezervasyonuna değindi, "3-4 gün rezervasyon yaptırdılar, 1 gün kalarak apar topar gittiler" diye konuştu. Kaşıkçı'nın muhalif olduğu ve bu yüzden hedef olduğu sözlerine değinen Aktay, "Aslında muhalif değildi. Trump'a muhalifti. Trump'a muhalifliğinden sonra bunlar oldu. Kaşıkçı, bu kadar tehlikeli olsalar beni yurt dışına bırakmazlardı diye düşünüyordu herhalde. Birkaç kez bu konuda konuştuğumuzu anımsıyorum" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar