Akşener: Cumhur İttifakı'nın seçim beyannamesinde artık özerklik ve federasyon var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,Cumhur İttifakı ile HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında devam eden ittifak görüşmelerine tepki gösterdi.

Akşener: Cumhur İttifakı'nın seçim beyannamesinde artık özerklik ve federasyon var
Son Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 16:04
15 Mart 2023 Çarşamba 16:03

Partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı’nın son günlerde HÜDA-PAR ve YRP ile görüşmesine değinen Akşener, “AK Parti iktidarı ve Bay Kriz, son dönemde çok enteresan seçim manevraları yapmaya başladı. Kaybetme korkusuna kapıldıklarından olsa gerek, artık iyice saçmalıyorlar” dedi.

Cumhur İttifakı’nın “panik içerisinde bir o yana bir bu yana savrulduğunu” belirten İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

Hatırlayın 2019’da da tekrarlanan İstanbul seçimlerinin hemen öncesinde benzer işlere girişmişlerdi.  Seçim kazanmak için bula bula terörist başına sekreterlik yapmayı bulmuşlardı. Ama sonra ne oldu? İstanbul’u kaybettiler… Biliyorsunuz bekâmızın sözüm ona yılmaz savunucusu olan Cumhur İttifakı’na, yeni üyeler katılıyor….

Bu yeni birliktelikler sonrasında Sayın Erdoğan ve genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın seçim beyannamesine de artık bazı yeni başlıkların dahil olduğunu düşünebiliriz.

Mesela her ne kadar henüz kendisinin adaylığı kesinleşmiş olmasa da genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan’ın seçim beyannamesinde artık Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle, özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın, ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği var. Andımızı zaten kaldırmışlardı ama, mesela artık; “Ne mutlu Türküm diyene” yazılarının silinmesi de var. Mesela kadınlara “fıtratlarına” göre, yaşama zorunluluğu var. Kadınlara zulüm var. Kadına yönelik şiddetin, önünün açılması var.

Mesela cumhuriyet değerlerimize saldırı var, çok ulusluluk var, paralel eğitim kurumları var. Ez cümle, bu ülkenin birliğine, bekasına ve istikbaline yönelik, koskoca bir tehdit var. Bu vesileyle uzunca bir süredir elinde vatanseverlik mezurasıyla ortalıkta gezen arkadaşların, bu son gelişmeler karşısındaki, ibretlik sessizliklerini tarihe not ediyor genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın, ezber bozan, bu yeni vaatlerini,  Büyük Türk Milleti’nin, takdirine sunuyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar