AK Parti Nevşin Mengü'ye hakaret eden partiliyi istifa ettirdi

Gazeteci Nevşin Mengü’ye hakaret ve cinsel içerikli mesajlar gönderdiği öne sürülen AK Parti Çorum İl Başkanlığı üyesi K.K. üyelikten istifa ettirildi

AK Parti Nevşin Mengü'ye hakaret eden partiliyi istifa ettirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 11:45

Çorum’da işletmecilik yapan AK Parti Çorum İl Başkanlığı üyesi K.K., gazeteci Nevşin Mengü’ye sosyal medya üzerinden hakaret ve cinsel içerikli mesajlar gönderdiği gerekçesiyle il yönetimi tarafından parti üyeliğinden istifa ettirildi.

'İSTİFA ETMESEYDİ İHRACA SEVK EDECEKTİM'

AK Parti Çorum İl Başkanı Karadağ, konunun kamuoyuna yansımasının ardından K.K.'nin parti binasına çağırdığını ve istifa etmesinin istendiğini açıkladı.

Talebi üzerine K.K.’nin partiden istifa ettiğini anlatan Karadağ, şu açıklamalarda bulundu:

"Bizim Çorum’da, yüz binin üzerinde üyemiz var. Bunlardan bir tanesi, sosyal medyadan hakaret etmiş. O üyemizi derhal partiye çağırttım. Kendim bile muhatap olmadan istifasını aldırıp, gönderdim. Eğer istifa etmeseydi ihraca sevk edecektim; ama gerek kalmadı. Artık üyemiz değil. Biz, bunlara prim vermeyiz. Bir kadın olarak ve bir Türk vatandaşı olarak da Nevşin Mengü’den de özür diliyoruz” diye konuştu.

'KABUL ETMİYORUZ'

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise K.K’nin, Nevşin Mengü'ye yönelik cinsel içerikli mesajlarına, “Kimsenin, kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur. Kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyoruz” şeklinde tepki gösterdi.

MENGÜ'DEN İSTİFAYA YANIT

Mengü, istifanın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terbiyesizlik marifet değil" paylaşımında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar