Ahmet Davutoğlu'nun Marmara Üniversitesi'ndeki konferansı iptal edildi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha önce öğretim görevlisi olarak çalıştığı Marmara Üniversitesi'nde yapacağı konferans iptal edildi.

Ahmet Davutoğlu'nun Marmara Üniversitesi'ndeki konferansı iptal edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
23 Kasım 2017 Perşembe 21:40

Marmara Üniversitesi, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştireceği konferansı iptal etti. CNN'in aktardığı haberde, Ahmet Davutoğlu'na yakın bir ismin, konuya ilişkin, "Bu iptal üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca daha önce bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor" dediği öğrenildi.

Habere göre, Marmara Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun "Duruş" adlı yeni kitabıyla ilgili olarak "Bilgiden Bilince Ahlaktan Davranışa" başlıklı bir konferans düzenleyeceğini duyurmuştu.

27 Kasım tarihinde yapılması öngörülen konferans, düzenleyen öğrenci topluluğu tarafından, "elimizde olmayan sebeplerden dolayı" denilerek bugün iptal edildi. Grup üyesi öğrenciler, kararın üniversite yönetimine ait olduğunu aktardı.

Davutoğlu'na yakın bir kaynak iptal kararını doğrularken şu ifadeleri kullandı:

"Normalde bu konferansa izin verilmişti. Bunun üzerine hocaya yakın kişiler de üniversite yetkilileriyle temasa geçtiler. Ancak bu noktada güvenlik gerekçe gösterilerek konferans iptal edildi. Son tahlilde bu üniversite yönetiminin inisiyatifiyle oldu. Hoca gençlere hitap eden 'Duruş' kitabıyla ilgili bir konuşma yapacaktı. Öğrenci topluluğu uzun süredir davet ediyordu, hoca da kitap çıkınca kabul etti. Hoca daha önce, 28 Şubat zamanında bu üniversitede öğretim üyeliği yapmış biri, şimdi bu üniversitede konuşamıyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar