AFAD depremle ilgili son durumu açıkladı

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 10 ili vuran 7.4'lük deprem ile ilgili açıklamada "284 can kaybımız, 2 bin 323 yaralımız var." diyerek acı bilançoyu açıkladı.

AFAD depremle ilgili son durumu açıkladı
Son Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 14:50
6 Şubat 2023 Pazartesi 07:54

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

OKTAY: 284 CAN KAYBIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 10 ili vuran 7.4'lük deprem ile ilgili açıklamada"284 can kaybımız, 2 bin 323 yaralımız var." diyerek acı bilançoyu açıkladı.

AFAD: 76 kişi hayatını kaybetti, 440 kişi yaralı!

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı. 

AFAD, depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı sarsıntı meydana geldiğini duyurdu. 

 

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.  Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KURTARMA EKİPLERİ İVEDİLİKLE SEVK EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda "Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD 04.26'da merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde, 04.36'da merkez üssü Gaziantep İslahiye olan 6,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkılan binalar olduğu bildirildi.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

OSMANİYE'DE 5 CAN KAYBI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Depremin ardından Kahramanmaraş'ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"

Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan'dan Gürcistan'a kadar hissedildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar