İran'dan ABD açıklaması: ABD müzakereleri geciktirme politikası izliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ABD yönetiminin nükleer görüşmelerde "geciktirme politikası" izlediğini söyledi.

İran'dan ABD açıklaması: ABD müzakereleri geciktirme politikası izliyor
Son Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 13:48
18 Nisan 2022 Pazartesi 13:45

İran ile ABD arasında devam eden görüşmeler, sonuca bağlanmak üzereyken Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle askıya alınmıştı. İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Hatibzade, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Viyana müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hatibzade, görüşmelerin aksamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hatibzade, ABD'li yetkilileri görüşmeleri geciktirmekle suçladı.

ABD, GECİKTİRME SİYASETİ GÜDÜYOR

Bir süre önce kesintiye uğrayan Viyana'daki nükleer görüşmelere ilişkin bir soru üzerine Hatibzade, "Viyana atmosferi menfi değil. İran ve 4+1 ülkeleri üstüne düşeni yerine getirdi. Taraflar, ABD'nin endişeleri bertaraf edecek uygun bir cevap vermesini bekliyor. Fakat görünen o ki ABD, geciktirme siyaseti güdüyor" dedi.

ABD'nin cevabını sonsuza kadar beklemeyeceklerini dile getiren Hatibzade, bu süreçte nükleer faaliyetleri sürdürdüklerini kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar