Pentagon duyurdu: ABD ile Çin orduları arasında ‘üst düzey iletişim’ dönemi

Dünyanın en büyük iki süper gücü arasındaki çeşitli gerilimlerin ardından ABD ile Çin’in liderleri bir araya gelirken, Pentagon yetkilileri, iki ülke ordularının "üst düzey iletişim" için çalışmaya başlayacağını bildirdi.

Pentagon duyurdu: ABD ile Çin orduları arasında ‘üst düzey iletişim’ dönemi
Son Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 13:25
17 Kasım 2023 Cuma 13:24

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD ve Çin ordularının kuracakları eşgüdüm mekanizmasının faaliyete geçmesi için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında California'da gerçekleşen yüz yüze görüşmeye atıfta bulunan Singh, iki liderin "ordular arası üst düzey iletişimin yeniden başlatılması" kararını duyurduklarını hatırlattı.

‘KRİZE NEDEN OLABİLECEK YANLIŞLIKLARA KARŞI’

Sing, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bu duyuruyu "memnuniyetle karşıladığını ve Çin tarafından muhatabının adı açıklandığında mevkidaşı ile görüşeceğini" belirtti. Sözcü Yardımcısı, anlaşmanın çok kısa süre önce sağlandığı için "eylem ilkelerini sağlamlaştırmak adına" Çin ordusuyla çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Sing ayrıca, "Bakan Austin'in de söylediği gibi iki ordumuz arasında açık iletişim hatlarını sürdürmek, krize yol açabilecek yanlış anlamaları, yanlış hesaplamaları veya çatışmaları önlemek için çok önemlidir" sözlerini kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar