Bakan Özhaseki'den İstanbul açıklaması: 600 bin bina olası bir depreme dayanmaz, ilk etapta yıkılır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 600 bin binanın olası bir depreme dayanamayacağını söyledi.

Bakan Özhaseki'den İstanbul açıklaması: 600 bin bina olası bir depreme dayanmaz, ilk etapta yıkılır
Son Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 13:20
22 Ağustos 2023 Salı 13:18

Bakan Mehmet Özhaseki, NTV ekranlarında İstanbul'daki deprem hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki'in açıklamalarından dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

"İstanbul'un iki yakasında toplam 350 bin konutluk rezerv alan oluşturduk. İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasına 1 milyon 20 bin müraacaat var. İstanbul'un kentsel dönüşüm yasası için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağız. İstanbul'da 600 bin bina olası bir depreme dayanmaz, ilk etapta yıkılır."

70-80 yıllık mesafede Marmara'da beklenen deprem var. Süresini doldurmuş gibi görünüyor. Olursa da geç olsun ki gayret edip yol alalım, evleri sağlam hale getirelim diye çabalıyoruz. Birkaç türlü çabamız var. İstanbul'da 11 yıldır kentsel dönüşüm yasasıyla 800 bin kadar bağımsız birim yenilenmiş. Şu anda da 180 bin civarında Konut iş yeri yenilenmek üzere. 1 milyona yakın bağımsız birimi yenilemişiz. Bu yeterli mi değil... Rezerv alanları burada da başlatmalıyız. Rezerv alanlarda 350 bin konutluk rezerv alan belirlendi. Elimizdeki kamuya ait yerleri bulmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da yerlerimiz az çok belli. Bizim Mahalle projemiz var, küçük meydanları olan konseptlerde hazırlayacağımızdan insanlar koşa koşa gelecektir. 1 milyon 20 bin insan müracaat etmiş. Yarısı Bizden kampanyasına. Yüzde 100 müracaat edenlere başlayacağız. 70 bin civarında daire ediyor. 150-200 bin konutu yenilemiş olacağız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar