Soylu: 6 ayda o tabelaların tamamı kaldırılacak

Katıldığı programda konuşan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, 6 ay içinde yabancı tabelaların kalkacağını açıkladı

Soylu: 6 ayda o tabelaların tamamı kaldırılacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
20 Haziran 2019 Perşembe 08:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul seçimleriyle ilgili olarak "Ben İçişleri Bakanıyım, hırsızlığı iyi bilirim" diyen Bakan Soylu, "CHP oyları çalmıştır" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“3-4 yeni yetme milletin aklıyla alay etmeye çalışıyorlar. Ellerine geçirdikleri güçlerle beraber yarın bunların İstanbul'da Türkiye'de yapacaklarına kimse müsaade edemez. Emeğimize kim halel getirirse üzerine buldozer gibi gideriz. Bu bir edepsizliktir. Size itimat eden kişiyi bir otel odasında aldatacaksınız. Meseleyi başka bir tarafa geçmeye çalışacaksınız...

"FETÖ, PKK ve CHP'nin bulunduğu karmaşık bir grup”

CHP'nin tarzı siyaseti. Kimi getirirlerse getirirler. 1989 öncesi Nurettin Sözen'le ilgili nasıl bir adam olduğuna bakın. Nurettin Sözen iyi bir adam. Solcu, birtakım kalıp fikirlere sahip. Ama İstanbul perişan oldu. Buradaki tehlike Nurettin Sözen'in tehlikesinden iki üç kat daha fazla. İstanbul'u marjinal bir gruba emanet etmek istiyorlar. FETÖ'nün içinde olduğu, Kandil'in, PKK'nın, LGBT'nin, Gezi olaylarının ve CHP'nin bütün karmaşık yapısıyla içinde olduğu bir gruba emanet etmek istiyorlar. İstanbul bunu kaldıramaz. Bu grup İstanbul'u tahrip edecek. Sadece zaman kaybı değil. İstanbul güçlü bir şehirdir. Ben de çok merak ediyorum, İstanbul hangi kararı verecek?

"Akıllı ol soylu diyen adam CHP'li, PKK iltisaklı"

Adam CHP'li. Adam Pontusçu, adam PKk'lı biriyle iltisaklı. Fox TV'ye malzeme verecekler. Benim orada yorgunluğum. O gece uyumamışım. Bu gece de uyumadım. Yorgunluk beladır siyasetçilerin başına, herkesin başına beladır, sürücünün başına da beladır. Kato Dağı'na gittik. Orada bayramlaştık. Şırnak'a, Beytüşşebab'a indik. Muhteşemdi. Allah'a şükürler olsun. Gelin alayı gibi. Oradan İdil'e gittik bir şehidimizin ailesine. Oradan da geçtik. Biz Trabzon'da meydanda bayramlaşırız. Ben başlattım bu işi. Binanın içinde yapmayalım, herkesle bayramlaşalım. Hasbıhal edersin biter. Tam 3,5 saat sürdü bayramlaşmamız. Orada işim 2'de bitti. Onu da sabote ettiler. Sizin geleceğiniz gün yarın. CHP'lileri biliyorum, beni görünce muhakkak aksiyon arıyorlar. Kendilerine milli vazife görüyorlar. Ben Taşlıtarla çocuğuyum. Bunu söylerken neyi söylediğini herkes anlar.

"Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını kaldıracağız"

Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak. Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul'u kaçak göç merkezi yapamayız. Şu anda Göç İdaremizin önemli bölümü burada çalışıyor. İstanbul'da kaçak göçmen bırakmayacağız. Ülkesi neresi ise göndereceğiz. Bugün Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısı var. Çok ağır işlerde Türkiye onlardan istifade ediyor. İstanbul'a söylüyoruz. 6 ay bize süre verin. Herkes bizim kurallarımıza uyacak. Bu kadar açık ve net. Burada nizama ve kurala herkesi uydurmak zorundayız. Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var Türkçe oluyor, altına Arapça yazıyorsa yazsın. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar