için kaldı

Bakan Zümrüt Selçuk: 51 il ve 2 ilçemizde SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “51 il ve 2 ilçemizde İlave 6 Puanlık SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık” dedi.

Bakan Zümrüt Selçuk: 51 il ve 2 ilçemizde SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık
Son Güncelleme: 23 Şubat 2020 Pazar 14:04
23 Şubat 2020 Pazar 13:55

Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen 51 il ile Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde 2013 yılından beri işverene, asgari ücret üzerinden 6 puanlık ilave prim teşviki uygulanıyor. 31 Aralık 2019 tarihinde sona eren 6 puanlık ilave prim teşvikinin süresi 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere bir yıl uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, teşvik uygulamasına 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edilecek.

Teşvikten ayda 10 ve üzerinde işçi çalıştıran ve yüzde 5 prim indirimi teşviki uygulanan işverenler yararlanıyor. Bu işverenler, 5 puanlık prim indirimine ilave olarak 2020 yılında işçi başına aylık 176.58 TL teşvikten yararlanacak.

Bakan Selçuk: Süreyi 1 yıl daha uzattık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık SGK teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını, kararın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Teşvikten sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçeler yararlanıyor

Bakan Selçuk, bu ilave teşvikten Sosyo- ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini bildirdi. Zehra Zümrüt Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulamasından yararlanacak il ve ilçeler;

• Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak

• Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat,

• Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri)

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar