Akdeniz’de ölüm yolculuğu: 50 kişi yaşamını yitirdi

Libya ile Malta arasındaki uluslararası sularda göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 50 kişi yaşamını yitirdi.

Akdeniz’de ölüm yolculuğu: 50 kişi yaşamını yitirdi
Son Güncelleme: 26 Ocak 2026 Pazartesi 13:20
26 Ocak 2026 Pazartesi 13:18

Akdeniz’de yeni bir göçmen faciası yaşandı. Libya ile Malta arasındaki sularda batan teknede 50 göçmen hayatını kaybetti. Olay, bölgede göçmenlerin karşı karşıya kaldığı büyük tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Malta basınında yer alan haberlere göre, göçmenleri taşıyan tekne, 22 Ocak’ta Tunus’tan hareket etti. Yolculuğun ertesi günü Libya ile Malta arasındaki deniz sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.

KAZAZEDEDEN KORKUNÇ İFADE

Haberde, ticari bir yük gemisi tarafından kurtarılan tek kazazedenin ifadesine yer verildi. Kazazede, teknede bulunan yaklaşık 50 kişinin battıktan sonra hayatını kaybettiğini aktardı.

MALTA ORDUSU, KURTARMA BİLGİSİNİ DOĞRULADI

Malta Silahlı Kuvvetleri, kazazedenin ticari bir gemi tarafından kurtarıldığını ve tedavi altına alınmak üzere Malta’ya getirildiğini doğruladı. Olayla ilgili detayların netleşmesi için incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar