342 milyonluk vurgundan influencer avukat çıktı! 'Dolandırılmayın' uyarısı yapmış

Aydın merkezli 29 ilde jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 şüpheliden biri de İzmir Barosu avukatlarından Elif A. oldu. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan tutuklanan avukatın, sosyal medyada ve bazı sitelerde 'dolandırılmayın' uyarısı yaptığı, geçen yılda 'Gayrimenkul hukuku' isimli bir kitap yazdığı ortaya çıktı.

342 milyonluk vurgundan influencer avukat çıktı! 'Dolandırılmayın' uyarısı yapmış - Sayfa 1

Aydın merkezli 29 ilde jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 şüpheliden biri de İzmir Barosu avukatlarından Elif A. oldu. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan tutuklanan Elif A.'nın, sosyal medyada ve bazı sitelerde 'dolandırılmayın' uyarısı yaptığı, geçen yılda 'Gayrimenkul hukuku' isimli bir kitap yazdığı ortaya çıktı. Elif A.'nın, 'Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat' başlıklı bir köşe yazısı yazdığı da belirlendi. Aynı zamanda Influencer olan Elif A'nın, lüks yaşamını sosyal medya hesaplarından sergilediği de görüldü.

1 9
 
342 milyonluk vurgundan influencer avukat çıktı! 'Dolandırılmayın' uyarısı yapmış - Sayfa 2

Sabah gazetesinin haberine göre Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı.

2 9
 
342 milyonluk vurgundan influencer avukat çıktı! 'Dolandırılmayın' uyarısı yapmış - Sayfa 3

Şüphelilerin, devre mülk sahiplerine ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla ele geçirdiği tespit edildi. Dolandırıcılık şebekesi üyelerinin, farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği de belirlendi.

3 9
 
342 milyonluk vurgundan influencer avukat çıktı! 'Dolandırılmayın' uyarısı yapmış - Sayfa 4

Devre mülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını belirten şüphelilerin, bu yolla ikna ettikleri 212 devre mülk sahibini dolandırdıkları tespit edildi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 TL'sinin dolandırıldığı belirtildi.

4 9