Nebati'den Kılıçdaroğlu'na 'Alevi' çıkışı: 30 yıl önce diyemezdiniz

Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' başlıklı videosuna göndermede bulunarak, "Kendilerini merkeze koyup bizi ötekileştirenler, 21 yıllık iktidarımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde ortaya koymuş olduğu özgürlük alanı içinde şimdi kendilerini Alevi olarak niteleyebilenler, 30 yıl önce, 1990'lı yıllarda en güçlü olduğu dönemlerde çıkıp 'Ben Alevi'yim' diyemiyorlardı" dedi.

Nebati'den Kılıçdaroğlu'na 'Alevi' çıkışı: 30 yıl önce diyemezdiniz
Son Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 17:40
2 Mayıs 2023 Salı 17:37

Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti'nin Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Mersin İl Başkanlığınca Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen "Hasbihal Toplantısı"nda konuştu.

Mevcut iktidar sayesinde özgürlük konusunda gelişmeler olduğunu iddia eden Nebati, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük ilgi gören 'Alevi' videosuna da değindi.

Bakan Nebati, "Kendilerini merkeze koyup bizi ötekileştirenler, 21 yıllık iktidarımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde ortaya koymuş olduğu özgürlük alanı içinde şimdi kendilerini Alevi olarak niteleyebilenler, 30 yıl önce, 1990'lı yıllarda en güçlü olduğu dönemlerde çıkıp 'Ben Alevi'yim' diyemiyorlardı. Bugün çıkıp başörtüsüyle bize karşı durup birilerinin yanında yer alanların başörtüleri üniversitelere giderken başlarından çıkarılıyordu" diye konuştu.

'21 YILLIK MUHTEŞEM DEĞİŞİMİ ANLAMAYANLAR ALLAH'A HESAP VERECEK'

Hazine ve Maliye Bakanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar bizim ürettiğimiz, İHA'lar, SİHA'lar başta olmak üzere savunma sanayisindeki başarımızı 'Biz bunlara dokunarak durduracağız' diyorlar. Bunlar, terörde askerimiz, polisimiz şehit olmasın diye kurduğumuz o güvenlik alanını terk edip 'Suriye'den çıkacağız ve terörü tekrar başa getireceğiz' diyebilecek kendilerini kaybetmiş insanlar. Bunların, 'Güney Kıbrıs'ı tanıyacağız, sizin her istediğinizi yapacağız yeter ki biz Avrupa'ya vizesiz girelim diye bu ülkenin bayrağını peşkeş çekeceğiz' deyip, mandacı bir bakış açısıyla, hala ezik duruşlarıyla Batı'nın önünde eğilip durmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Ama bu son 21 yıllık bu muhteşem, büyük değişimi anlayamayanlar, hele hele bizim içimizden anlayamayıp sırtını dönenler tarihe de Allah'a da hesap vereceklerdir. Bunları asla unutmasınlar. Milli Görüş'ün neşet ettiği bir partinin başına AK Parti'yi, Refah Partisi'ni, Fazilet Partisi'ni kapatmak için, bazılarında da başarıya ulaştırdıkları kişilerin temsilcisi konumundaki insanları koyup 'Ben oraya oy vereceğim' diyorsa bu Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmak demektir. Birileri dün çıkmış diyor ki 'Ben de Kemal'ci oldum'. Bu partiye bakan olarak geldiğinde seninle çocuk gibi muamele edip 'Bebecan' diye lakap takanların yanına gidip 'Ben de Kemal'ci oldum' diyenler tarihe hesap vereceklerdir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar