için kaldı

2020-2021 eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle öğrenciler okullara gidemezken, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk temsili olarak ders zilini çalacak, canlı yayın dersine katıldı

2020-2021 eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı
Son Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:18
31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:16

Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim-öğretim yılı açılışında Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu öğretmenleriyle saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu, ilk ders zilini çaldı. Bakan Selçuk öğrencilerin canlı dersine de katıldı.

Uzaktan eğitimin ilk ders zilini çalan Bakan Selçuk, "Çocuklarımız için okul yöneticilerimizle öğretmenlerimizle hazırız. TRT EBA televizyonunda ders programlarımız hazır. Uzaktan eğitimi ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21 Eylül için gerekli işlemler sürüyor. Canlı sınıflarımız var. Canlı sınıflarımızın EBA platformunda yapılması mümkün. Bütün öğretmenlerimizin öğrencilerimizin neyi nasıl yapacağıyla ilgili bütün kurallar, ders çizelgeleri ortaya konulmuş vaziyette. Erişimi güç olan çocuklarımız için de hazırlarımız sürüyor. Bunlardan biri 5 binin üzerindeki EBA destek çalışmamız. Tüm hızımızla çalışmamız başladı. Evlerimizdeki şimdilik çalışma köşelerimizin hazırlanması. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum" dedi.

"Buruk başlamak kötü ama başlamak güzel"

Bakan Selçuk, "Bizim için önemli olan şey şu. Böyle devam ederken uzaktan eğitimin tüm dünyalarda olduğu gibi biz de hazırlıksız yakalandık ama o hazırlıksızığımız artık yok. Çok büyük mesafe aldık. Eksiklerimiz var ama bunu tamamlamak için çabalarımız var. Böyle buruk başlamak kötü ama başlamak güzel" dedi.

Ders programı belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yeni eğitim öğretim yılının yarın başlayacağını anımsatarak, EBA canlı ders programını paylaştı. Detaylı bilgi için öğrenci ve velileri ' #sabitlink#http://eba.gov.tr#http://eba.gov.tr# ve #link#http://uzaktanegitim.meb.gov.tr#http://uzaktanegitim.meb.gov.tr#normallink# ' adreslerine yönlendiren Bakan Selçuk, öğrencilere şöyle seslendi:

"Sizden büyük bir ricam var. Lütfen bizim için okuyun, yazın, derslerinizi izleyin, canlı dersleri kaçırmayın, konuşun, anlatın, fikrinizi ifade edin. Bu ülkenin size, çabanıza ve enerjinize ihtiyacı var."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar