için kaldı

Elazığ ve Malatya’da deprem! 29 kişi hayatını kaybetti

Elazığ’da meydana gelen depremin çevre illerde de hissedilmesiyle birlikte Malatya’da da 3.9 ve 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 29’a yükseldiğini açıkladı.

Elazığ ve Malatya’da deprem! 29 kişi hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 22:48
25 Ocak 2020 Cumartesi 08:09

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre merkezüssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaklaşık 30 saniye süren deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ'daki deprem, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi.

Malatya başta olmak üzere çevre illerde hissedilen depremle birlikte Malatya’da saat 21.17’de 3.9 ve 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ ve Malatya'da 29 kişi hayatını kaybetti

AFAD'dan Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Depremde ölenlerin sayısı 29’a yükseldi, yaralı sayısı 1466" açıklaması yapıldı.

5 saat sonra enkazdan 12 yaşındaki çocuk çıkarıldı

Arama kurtarma ekipleri Dilek Apartmanında yaptığı çalışmada enkaz altında 12 yaşındaki bir çocuğa ulaştı.Kapının üzerine düşmesi sonucu enkazda sıkıştığı belirlenen çocuk ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Depremden 5 saat sonra çıkarılan yaralı çocuk ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. Enkazda arama çalışmaları sürüyor.

Dilek apartmanında 2 kişiye daha ulaşıldı

Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan ve depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki erkek çocuğun kurtarıldığı Dilek Apartmanı enkazında hassas dinleme cihazı ve dedektör köpekler ile yapılan çalışmalarda sabah saat 06.00 sıralarında biri kadın 2 kişiye ulaşıldı.

Bölgede tamamen sessizliğin sağlanmasının ardından hassas cihazlarla yapılan son dinlemede, depremzelerin bulundukları mevkisini belirleyen ekipler, açtıkları kanaldan kurtarma çalışmalarına yön verdi. Bu gelişme enkazdan sağ kurtulabileceği umutlarını artırdı. 

Enkazdan 2 kişi sağ çıkarıldı

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı. Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada "Elazığ merkezde Mustafa Paşa mahallesinde görev yapan arama kurtarma ekipleri az önce bir kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar