
CEZA KORKUSUYLA SİNDİRİP RÜŞVET İSTEDİLER
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada iddiaya göre Beylikdüzü'ndeki Vergi Denetim Kurulu'nda görevli bazı vergi müfettişleri, kamu görevlileri ve şirket temsilcilerin ceza korkusuyla sindirip yüksek miktarda rüşvet talep etti.
Olumsuz rapor tehdidiyle firmalardan da para istendi. Başsavcılığının talimatıyla, 28 Ocak'ta iletişimin tespiti ve dinlenmesi, 21 Şubat'ta ise teknik takip çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sonucunda, 59 adet telefon görüşmesi ile çok sayıda kamera görüntüsü elde edildi.

22 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Polis ekipleri tarafından 27 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir ruhsatsız silah, yaklaşık 3 bin 500 dolar ve dijital materyaller ele geçirildi. Üç şüpheli ise firari olarak arandığı öğrenildi.

Gözaltındaki şüpheliler, 30 Haziran'da adliyeye sevk edildi ve 18 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüpheliler hakkında rüşvet alma ve verme, dolandırıcılık, bilişim sistemine müdahale ve suç örgütü kurma suçlarından adli işlem yapıldığı öğrenildi.
Soruşturmayla birlikte Beylikdüzü denetim binasında görevli bazı vergi müfettişleri, kamu görevlileri ve şirket temsilcileri arasındaki usulsüzlüklere karışan personel hakkında gerekli işlemler yapıldı.
Soruşturma ise devam ediyor.

GİZLİ TANIK İFADELERİYLE OPERASYON YAPILDI
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Emir Arslan'ın talimatlarıyla, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kapsamlı bir soruşturma yürüttü. Gizli tanık ifadesinde yer alan iddialar doğrultusunda harekete geçildi.
Teknik takip ve etkin soruşturma yöntemleriyle suç eylemleri detaylarıyla ortaya çıkarıldı.