MİT'ten Suriye'de DEAŞ operasyonu: 11 terörist, çok sayıda patlayıcı ele geçirildi

MİT, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in hücre evlerine operasyon düzenledi. Operasyonda 11 terörist yakalandı, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

MİT'ten Suriye'de DEAŞ operasyonu: 11 terörist, çok sayıda patlayıcı ele geçirildi
Son Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 13:31
19 Kasım 2022 Cumartesi 13:29

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), terör örgütü IŞİD mensuplarınca Suriye'de misafirhane olarak kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde örgüt elemanlarının da yer aldığı 3 örgüt evi Suriye Milli Ordusu (SMO) ve MİT'in çalışmalarıyla tespit edildi.

11 TERÖRİST YAKALANDI

MİT'in istihbarı ve operasyonel desteğiyle SMO'ya bağlı yerel güvenlik güçlerince Fırat Kalkanı Harekatı alanında operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 11 terör örgütü IŞİD mensubu yakalandı.

PATLAYICI VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Teknik kapasitesi ve patlama etkisi yüksek, profesyonelce hazırlanmış ve yaklaşık 30 bin ABD doları değerinde 4 bin 350 elektrikli fünye, 986 programlanabilir entegre cihazı, 665 devre kartı, voltmetre, devre elemanları, devre kontrolü için LED'ler ve lehim aletinin de aralarında bulunduğu çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi.

Yakalanan teröristler, ilk sorgularında PKK/KCK-PYD/YPG uzantısı SDG kontrolündeki Haseke/Guveyran Cezaevi'ne yönelik IŞİD unsurlarınca düzenlenen saldırılara lojistik ve askeri destek sağladıklarını itiraf etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar