için kaldı

Suudi Arabistan'dan "tavan fiyat" çıkışı: Uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Bin Selman, petrolde tavan fiyat uygulamasının piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını savundu. Bin Selman, tavan fiyat uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacaklarını söyledi.

Suudi Arabistan'dan "tavan fiyat" çıkışı: Uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız
Son Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 09:07
15 Mart 2023 Çarşamba 09:05

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirterek "Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız" dedi.

"PETROL ÜRETİMİNİ AZALTACAĞIZ"

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre Enerji Bakanı Bin Selman, Energy İntellengence sitesine açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin petrol üretimini azaltacağını söyleyen Bin Selman, "Diğer ülkeler de aynı uygulamayı yaparlarsa şaşırmam" diye konuştu.

"TAVAN FİYAT UYGULAMASI PİYASA İSTİKRARSIZLIĞINI ARTIRIR"

Bin Selman, "NOPEC" tasarısı ile tavan fiyat dayatmanın genişletilmesi arasında büyük bir fark olduğunu belirterek, "bunun petrol piyasası üzerindeki potansiyel etkilerinin benzer olduğunu" kaydetti.

Ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirten Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, şunları kaydetti:

"Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız. Bu tür politikalar, netlik ve istikrara büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda yeni riskler ve daha fazla belirsizlik getiriyor. Bu tür politikaların kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını yeniden vurguluyorum."

Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) karşı "Petrol Üreten ve İhraç Eden Kartellere Hayır (NOPEC)" adlı yasa tasarısı ilk defa 2000 yılında ortaya çıkmış ve yasalaşması için daha önce 16 kez ABD Kongresi'ne sunulmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar