Ucuz et satan marketler hangileri?

Ucuz et satan marketlerin sayısı 3’e çıktı. Peki ya hangi marketlerde ucuz et satılıyor? Detaylar haberimizde.

Ucuz et satan marketler hangileri?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 11:50

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarını dengelemek adına Et ve Süt Kurumu aracılığıyla, et ve kıyma verilen marketlerin 2’den 3’e çıkarıldığını açıkladı. Fakıbaba ayrıca kur nedeniyle kesif ve yemde problem olduğunu, çözmeye çalıştıklarını da belirtti. Böylece ucuz et satan marketlerin şube sayısının da 13 binden 15 bine çıktığını söyledi.

Ucuz et satan marketler hangileri?

Ucuz et satan A101 ve BİM’e ek olarak Migros marketler zinciri de eklendi. Hükümet, geçtiğimiz kasım ayında başlattığı ucuz et projesi kapsamında yaklaşık 45 bin ton ucuz eti piyasaya sürerken, ramazan ayında kırmızı etin vatandaşın sofrasına daha kolay ulaşması için projenin kapsamını genişletti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 81 ilde mağazası olan BİM ve A101'le geçtiğimiz dönemde anlaşırken, 81 ilde mağazası olmaması sebebiyle Migros'la anlaşma sağlayamamıştı. Migros ise mağazası olmayan illerde mağaza açarak, 81 il şartını yerine getirmesinin ardından, bakanlıkla tekrar masaya oturdu.

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) kilosu 31 lira olan kuşbaşı ve 29 lira olan kıymaları, ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Migros raflarında da yerini alacak. Böylece BİM ve A101'in toplamda 13 bin şubesinin yanı sıra, Migros'un 2 bin şubesiyle birlikte vatandaş ucuz ete 3 farklı marketin, toplamda 15 bin noktasından ulaşabilecek. Vatandaşın eti ucuza yemesinin yanı sıra ramazanda artan et tüketimini fırsat bilerek fiyatları artıran spekülatörlerin de önüne geçilecek.

Ucuz Etler Nereden Geliyor?

Ucuz et ithal olarak ülkemize Avrupa ve Güney Amerika’dan, Uruguay ve Brezilya’dan geliyor. Karkas dana eti ve kıyma A-101 ve BİM marketlerde 500 gramlık paketler halinde satılıyor.

Ucuz Et Fiyatları Nedir?

Yarım kilo dana kuşbaşı: 15,50 TL.

Yarım kilo dana kıyma: 14,50 TL.

Kasaplarda Ortalama Kıyma Fiyatı: 32-37 TL. arasında değişiklik göstermektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

memet göç En beğenilen yorum
ET ALMIYOROZ MARKETLERDE UCUZ ET SATARSA BELKI ALMA IMKANIZE OLA BİLİR TARIM ULKEDE ET ARIYORUZ BÜYEN T.Ç VATANDAŞ BUNU AK ETMIYOR NE ZAMAN SATILACAK BELLI DEYILE BAYRAMDA BİLLE ET ALMADIK