Türkiye'nin en değerli şirketi sıralaması değişti

Türkiye'nin piyasa değeri bakımından en değerli şirketi Aselsan oldu. Aselsan,TSK'ye yaptığı yerli tasarımlarla biliniyor.

Türkiye'nin en değerli şirketi sıralaması değişti - Sayfa 1

ASELSAN, bu sabah piyasa değeri bakımından 44,8 milyar TL’lik rakama ulaşarak Türkiye’nin en değerli şirketi unvanını aldı.

1 7
 
Türkiye'nin en değerli şirketi sıralaması değişti - Sayfa 2

En değerli şirket ASELSAN olmadan önce Garanti, Türkiye’nin piyasa değeri bakımından en değerli şirketiydi. ASELSAN, Ocak 2017’den beri borsa değerini %274 yükselterek 12,21 TL olan hisse senedini 45,62 TL’ye kadar çıkartmayı başardı.

Türkiye’nin en değerli 5 şirketi bu şekilde:

2 7
 
Türkiye'nin en değerli şirketi sıralaması değişti - Sayfa 3

5-) ERDEMİR

Erdemir, 3,85 milyon ton sıvı çelik kapasitesiyle dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında yer alıyor. Hem Türkiye hem de dünyaya çelik satışı yapan  firma, piyasa değeri bakımından ülkemizin en büyük 5. şirketi konumunda yer alıyor.

                Piyasa Değeri: 32,4 milyar TL

3 7
 
Türkiye'nin en değerli şirketi sıralaması değişti - Sayfa 4

 

4-) AKBANK

Türkiye'nin en zengin ailesi KOÇ ailesi olarak gösterilse de Sabancı ailesinin birleşme durumunda en güçlü aile olacağı  ortada. AKBANK da yine Sabancı ailesinin elinde bulunan bir bankadır. Suzan Sabancı Dinçer’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı banka, ilk olarak pamuk üreticilerine finansman sağlaması için kurulmuştu.

           Piyasa Değeri: 39,1 milyar TL

4 7