Aracı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin: Trafik sigortasında görülmemiş yöntem

Zorunlu Trafik Sigortası'nda yaşanan sıkıntılar, son aylarda önemli bir boyuta ulaştı. Milyonlarca sürücüyü etkileyen bu durumda, sigorta şirketleri ek hizmetler ekleyerek poliçe bedeline yüzde 50'ye yakın farklar çıkarıyor. Bu durum, sürücülerin sigorta poliçesi alırken karşılaştığı ek maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Aracı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin: Trafik sigortasında görülmemiş yöntem - Sayfa 1

Türkiye'de Zorunlu Trafik Sigortası'nda yaşanan sorunlar, araç sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Son iki yıldır süregelen sıkıntılar, son aylarda tekrar had safhaya ulaştı. 

1 11
 
Aracı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin: Trafik sigortasında görülmemiş yöntem - Sayfa 2

Tarifeye uygun fiyat teklifi vermeyen birçok sigorta şirketi, sistem hataları bahanesiyle sadece zorunlu poliçeyi kesmiyor, aynı zamanda trafik sigortası kesme konusunda direniyor.

2 11
 
Aracı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin: Trafik sigortasında görülmemiş yöntem - Sayfa 3

YÜZDE 50 FARKLA KESMEYİ KABUL EDİYORLAR

Bazı sigorta şirketleri, tarifeye uygun olacak şekilde kesilmesi gereken trafik poliçelerini vermeme eğiliminde. Bu durum, özellikle 6 bin 300 TL gibi yüksek bir fiyatla belirlenen poliçelerde dikkat çekiyor. 

3 11
 
Aracı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin: Trafik sigortasında görülmemiş yöntem - Sayfa 4

 Bazı özel sigorta şirketleri ise, ek mali tazminat ve çekici hizmeti gibi ek unsurları ekleyerek poliçe bedeline yüzde 50 gibi ciddi farklarla mecburi trafik poliçesi kesmeyi kabul ediyorlar.

4 11