TMO'dan rekor hububat alımı

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal "11 milyon tonun üzerinde bir hububat alımı gerçekleştirdik. Büyük bir mısır alımı gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi.

TMO'dan rekor hububat alımı
Son Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 13:05
21 Eylül 2023 Perşembe 13:04

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "TMO, tarihinin en yüksek alımını gerçekleştirerek 11 milyon tonun üzerinde hububat aldı. Aldığımız hububatların karşılığı 65-70 milyar lira gibi bir meblağ üreticilerimize ödendi, ödenmeye devam ediyor. 2023-2024 ve sonraki belki bir iki yılda arz güvenliğimizi sıkıntıya sokacak problem olmayacağını değerlendiriyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2023 yılı hububat alımı ve stokların mevcut durumuna ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. TMO’nun hasat dönemlerinde yoğun bir faaliyet içerisine girdiğini belirten Güldal, "Normalde haziran-ağustos ayı sonlarına kadar olan bu süreç hububatta bu sene bereketli bir mahsulün olması dolayısıyla eylül ayına sarkmış oldu. Hatta şu anda da kısmen devam ediyor" dedi.

Güldal, Türkiye’de bu yıl büyük bir rekolte görüldüğünü hatırlatarak, "8 buçuk milyon ton arpa, 21 milyon buğday tahmini yapılmıştı. Ama geldiğimiz noktada bu rakamların üzerinde dahi üretim alındığı görünüyor. Mart ayına kadar Türkiye kuraklık riskini yaşayan bir ülkeydi. Ama ondan sonra gelen mart sonu, nisan ve mayıs yağışları ülkemizin her bölgesinde ciddi bir verim artışına, toparlanmaya ve rekoltede de yüksek rakamların oluşmasına vesile oldu. Bu anlamda bereketli bir sezon geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar