Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç TL olacağını açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, “Doların gerçek değeri 50 TL ama 30 TL’de tutuluyor. Bu çok riskli bir durum. Eğer baskı devam ederse, dolar sene sonunda 60-70 TL’yi bulur. Seçimden sonra dövizde büyük dalgalanmalar olacak” dedi.

Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç TL olacağını açıkladı - Sayfa 1

Selçuk Geçer, Halk TV’de katıldığı Halkın Haberi Özel programında, dolarla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Geçer şu anda doların 31 TL’ye baskılanmasının, gerçek döviz kurunun 45-50 TL arasında olduğunu gösterdiğini söyledi.

1 7
 
Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç TL olacağını açıkladı - Sayfa 2

Seçimden sonra dövizde şok yaşanacağını belirten Selçuk Geçer, doların şu anda 50 TL olduğunu, bunun turizm ve ihracat sektörlerinde de fiyatlandığını ifade etti.

2 7
 
Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç TL olacağını açıkladı - Sayfa 3

“Enflasyonu da hesaba katarsak, doların 50 TL olması gerekiyordu" diyen Selçuk Geçer "Son iki yılda dolar 50 TL’ye ulaştı. Bu doların gerçek değeri, olması gereken değer. Bana dolar ne zaman 45 TL, ne zaman 50 TL olacak diye soruyorlar. Dolar zaten 50 TL oldu, senin 31 TL’de tutman doların 50 TL olmadığı anlamına gelmez” dedi.

3 7
 
Selçuk Geçer seçim sonrası doların kaç TL olacağını açıkladı - Sayfa 4

Geçer “İhracatçıdan turizmciye kadar herkese söyledim. Bu arkadaşların hepsi 40 TL üzerinden fiyat veriyor, kimse itiraz etmedi. Birçok sektör 40-50 TL arası dolar kullanıyor. Reel sektörün, malını yenileyebilmesi, maliyetlerini karşılayabilmesi, karlılığını yüzde 5-10 arasında tutabilmesi için bunu yapmak zorunda" diye konuştu.

4 7