Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Sabırlı olmanızı, bizi desteklemenizi istiyorum

AK Partinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, enflasyon ve fiyat artışları ile ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, "Sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyorum" dedi.

Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Sabırlı olmanızı, bizi desteklemenizi istiyorum
Son Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:50
11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ve fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

'Türkiye, uzunca süredir döviz kuru ve faiz oranları üzerinden maruz kaldığı bir saldırıyla mücadele etmektedir. Sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyoruz. Hepsinin de karşılığını fazlasıyla alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyorum' diyen Erdoğan, 'Kimi şükürsüzlerin, kimi kalbi kararmış yeminli ülke düşmanlarının çıkardıkları yaygaraların sebebi milletimizin derdi ile dertlenmek değildir. Bunlar kendi küçük çıkarlarının peşinde olan bencillerdir' ifadelerini kullandı. 

SIKINTILARIN HİÇBİRİ ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR, KALICI DEĞİLDİR

Enerji ve ham madde fiyatlarındaki artışlar, tedarik zincirindeki bozulmalar tüm dünyada enflasyonu azdırmıştır. Bu tablo fiyat artışları olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye, uzunca süredir döviz kuru ve faiz oranları üzerinden maruz kaldığı bir saldırıyla mücadele etmektedir. Milletimiz ciddi bir hayat pahalılığı ile karşı karşıya kalmıştır. Ekonomi programımızın ilk ayağı ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan vazgeçmemektir. İkinci ayağı istihdama öncelik vermektir. Üçüncü olarak da fiyat artışlarını kontrol altına almak, diğer yandan gelirleri yükseltmektir. Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olanlardan daha iyi bir yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyoruz. Hepsinin de karşılığını fazlasıyla alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyorum. Kimi şükürsüzlerin, kimi kalbi kararmış yeminli ülke düşmanlarının çıkardıkları yaygaraların sebebi milletimizin derdi ile dertlenmek değildir. Bunlar kendi küçük çıkarlarının peşinde olan bencillerdir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar