Merkez Bankası'ndan faiz kararı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Temmuz ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı'ndan piyasaların beklentilerinin aksine faiz oranlarının yüzde 17,75'te sabit tutulması yönünde karar çıktı.

Merkez Bankası'ndan faiz kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
24 Temmuz 2018 Salı 14:42

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sona erdi. Toplantıdan çıkan faiz kararı da açıklandı. Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75'te sabit tutulmasına karar verildiğini duyurdu.

Merkez Bankası'ndan faiz kararına ilişkin yapılan açıklama şöyle;

"Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.
Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin belirginleştiğine işaret etmektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte iç talebe dair yavaşlama sinyalleri artmaktadır.

Yakın dönemde maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarındaki oynaklık enflasyon üzerinde etkili olmuştur. Öte yandan, fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. İç talep koşullarının etkisinin azalacağı öngörülmekle birlikte enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, sıkı para politikasının uzun bir müddet korunmasının gerekebileceği değerlendirmesinde bulunmuştur."

Merkez Bankası Haziran ayı PPK toplantısında faizlerde 125 baz puan artışa giderek bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16,5’ten yüzde 17,75’e yükselttiğini duyurmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar