Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu

Asgari ücretin ardından aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla emekli ve memurlara yapılacak zam oranı da ortaya çıktı. Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,2 zam almaya hak kazandı.

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu
Son Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 13:17
3 Ocak 2023 Salı 13:14

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından belli oldu. Enflasyon, Aralık 2022'de yüzde 64,7 oldu.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar temmuz ayında yüzde 7'lik toplu sözleşme zammı almıştı. Bu rakamı aşan oran kadar enflasyon farkına hak kazanılıyor. Ocak ayı için yüzde 8'lik toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı ortaya çıkıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,2 zam almaya hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,4 zam alacak.

Ancak bu rakamlar memur ve emekliler için nihai zam oranları değil.

Memur ve emeklilere verilecek refah payı sonrası zam oranı kesinleşecek.

Gözler şimdi refah payı açıklamasına çevrildi.

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından memur zammıyla ilgili açıklama yaptı.

2022 yılında küresel enflasyonist durumdan kamu görevlilerini korumak için ücretlere yüzde 87 zam yapıldığını, gelir vergisi muafiyeti, sözleşmelilere kadro ve ek gösterge gibi birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlatan Yalçın, "Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır" şeklinde konuştu.

Yalçın, memur zamlarına 'ilave zam' çağrısı yaparak ücretlerin yeniden düzenlemesi gerektiğini ifade etti. "Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla; yüzde 16,48 artışa ilave yapılacak “ek zam” kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır" açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar