Kripto para borsalarında son durum 28 Nisan 2018 Bitcoin, Ethereum, EOS son durum

28 Nisan Cumartesi itibariyle Bitcoin, Altcoin, Eos, Ethereum gibi kripto borsalarında da değişimler görülmeye başladı. Peki ya Kripto para borsalarındaki son durum nasıl? Detaylar haberimizde...

Kripto para borsalarında son durum 28 Nisan 2018  Bitcoin, Ethereum, EOS son durum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Nisan 2018 Pazar 11:35

Kripto para borsalarındaki son durum nasıl? Bitcoin, Altcoin, EOS, Ethereum düştü mü? Kripto para borsalarında yükselme yaşandı mı? sorularına dair tüm detaylardan bu haberimizde bahsettik. 

Kripto para borsası EOS'un Fiyatı ne oldu? EOS Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı: 18.70$

Ali Emre Konakçı yazısında ''Son haftalarda kripto para borsalarında inanılmaz bir değişim rüzgarı esmekteydi. Bu sebeple farklı kripto para birimlerinde aktif olmak önemli. Bitcoin ve Ethereum geçici bir mola alırken, EOS fiyatı hala iyi bir hızla yükselmekte. Bir gecede yükselen fiyat artışı sayesinde EOS fiyatları 19$ civarlarının hemen altına tünemiş vaziyette. Aslında bu miktar sözü edilen altkoin için yeni bir rekor maiyetinde.'' açıklamasını yaptı.  

Konakçı, ''Bu yılın sonlarına doğru çoğu kripto para biriminin yeni yeni rekorlar ve fiyat yükselişleri yapacağı bilinen bir şeydi. Ancak çoğu kişinin umduğu ve tahmin ettiğinin aksine EOS bunu başaran ilk birim oldu. 2017‘nin çılgın kapanışından sonra tüm zamanların en yüksek EOS liste fiyatı 15.59$ civarlarına gelmişti. Projenin o zaman içerisinde çok yeni olduğu da göz önüne alınırsa bu aslında ciddi ve önemli bir adımdı diyebiliriz.'' cümleleriyle devam etti.

28 Nisan görünümü EOS’un en çok kazandıran altcoin olduğunu gösteriyor
EOS ile ilgili açıklamalarda bulunan Günay Cambaz, ''2018 boyunca en iyi performans gösteren Ethereum tabanlı tokenlerden biri olarak dikkat çekiyor. Ve geçtiğimiz hafta boyunca, Bitcoin, Ethereum ve ABD doları karşısında büyük kazanımlar elde etti. Bugün, EOS’un fiyatı Bitcoin’e karşı yüzde 16’lık bir artış kaydederek 0,0020100 BTC’ye ve dolar karşısında da 18,5 dolara yükseldi.'' açıklamasını yaptı.

Litecoin ile ilgili ''Bu yılın başlarında beşinci en büyük kripto para haline geldi. Ve o zamandan beri Litecoin fiyatı piyasada neredeyse iki katına çıktı. Litecoin’in piyasa değeri 8,4 milyar dolar seviyesindeyken, EOS 15 milyar doları aşan bir değere sahip oldu.'' değerlendirmesini yaptı.

Bitcoin Trendi yakından takip ediliyor
Bu hafta boyunca Bitcoin son derece dalgalı bir seyir izledi. Analistler ise bu beklenmeyen volatilitenin nedenini Mt.Gox’ın elinde bulundurduğu fonları aniden satmasına bağlıyor. Bilindiği gibi, 26 Nisan’da, Mt.Gox’in cüzdanından 17.000’den fazla Bitcoin’in, başka bir adrese ya da borsaya taşındığı ortaya çıkmıştı. Fonlar büyük olasılıkla bir borsaya taşınmıştı. Çünkü bu hareket tüm büyük kripto para birimi değişimlerinde domino etkisine yol açtı. Ve Bitcoin fiyatının yüzde 10’dan fazla düşmesine yol açtı.

Bitcoin’in günlük işlem hacminden bahsetmek gerekirse, hacim 7.6 milyar dolar olarak nispeten düşük kaldı. Mart ayında, Bitcoin fiyatı 10.000 doları aşmıştı ve 11.500 dolarlık bölgede kalırken, günlük ticaret hacmi 10 milyar doların üzerindeydi. Aralık 2017’deki hacim ise 20 milyar dolardı.

EOS’un günlük işlem hacminin Bitcoin’in yüzde 50’sinden fazla olması, hacimlerin kripto para piyasasına dönmediğini gösteriyor. Büyük kripto para birimlerinin hacimleri önümüzdeki birkaç gün içinde artabilirse, birçok traderın öngördüğü üzere, Nisan ayı sonunda Bitcoin fiyatının 10.000 doları geçmesi olasıdır.

Genel olarak, yatırımcılar, bireysel traderlar ve hedge fonları, kripto para piyasasının kısa ve uzun vadeli eğilimine ilişkin olarak daha iyimser duruyorlar. Bu hafta, kripto para birimi odaklı yatırım fonu Pantera Capital, piyasanın uzun vadede 40 trilyon dolarlık bir pazara çıkacağını ve geleneksel pazarlarla sıkı bir rekabet ortamına gireceğini söyledi.

Kripto Para Nedir? Kripto para borsası nedir?

Kripto Para bildiğimiz para birimleri Türk Lirası, Dolar vb. gibi bir para sistemidir. Ama bu para birimlerinden farklı olarak, kripto paranın oluşturulma amacı belli kriptografi prensipleri sayesinde mümkün kılınan bir işlem ile dijital bilgi değişimi sağlamaktır. Kriptografinin kullanım amacı para işlemlerini güvence altına almak ve yeni paraların oluşturulmasını kontrol etmektir. İlk Kripto Para, 2009’da bulunan Bitcoin’dir. Günümüzde yüzlerce farklı kripto para kullanılmaktadır ve bunlar genelde “alternatif kripto para” olarak bilinir.

Başka bir deyişle kripto kara parasal değeri olan satırlarca koda dönüştürülmüş bir elektrik akımı gibidir. Daha da basite indirgeyince, kripto paranın dijital bir para birimi olduğu anlaşılır.

Hükümetlerin para biriminin değerini belirlediği merkezi bankaların aksine, hiçbir hükümetin kripto paralar üstünde kontrolü yoktur. Çünkü bu paranın kontrolünü sağlayan bir merkezi yoktur.

Pek çok kripto para (Bitcoin, Ethereum vs.) zaman içinde daha az üretilmek üzere tasarlanır böylece bir piyasa değeri oluşturulur. Bu, devletlerin kullandığı para birimlerine göre farklı bir durumdur. Çünkü devlet uygun şartlarda, istediği zaman daha fazla para basabilir ve dolayısıyla enflasyonu arttırabilir. Örnek vermek gerekirse Bitcoin piyasasında ise asla 21 milyondan fazla miktarda birim dönüşümü olmayacaktır.

Yüzlerce kripto para türü olmasına rağmen, bunların çoğu iki protokolün birini kullanarak ortaya çıkmıştır; POW veya PoS. Tüm Kripto Paralar, bilgisayarlarını veya ASIC makinelerini para işlemlerinin doğrulanmasını ve işlenmesini sağlamak için hazırlamış olan kripto para madencileri tarafından muhafaza edilmektedir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar