Konut almak isteyenler dikkat: Faiz yarışı başladı! Konut kredisi yüzde 2.69’a düştü - Sayfa 6

Bizim en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi konut kredilerine getirilen sınırlamalardır. Kredi miktarlarının mutlaka revize edilmesine ihtiyaç var. Şu anda ticari kredilerde gayrimenkul alımı nedeniyle önemli avantajlar var. Orada faiz oranları aylık %3.5 seviyelerinde olsa da en azından kredi kısıtlamalarına takılmaması nedeniyle iş yerleri açısından avantaj olduğunu söyleyebiliriz.

6 9
 
Konut almak isteyenler dikkat: Faiz yarışı başladı! Konut kredisi yüzde 2.69’a düştü - Sayfa 7

Kur korumalı mevduatın kapatılması da özellikle önümüzdeki dönemde gayrimenkule yönelimi artıracaktır. Son dönemde yönelim altına doğru olmuştu. Gayrimenkule tekrar hareketlenme olacaktır.

7 9
 
Konut almak isteyenler dikkat: Faiz yarışı başladı! Konut kredisi yüzde 2.69’a düştü - Sayfa 8

KONUT FİYATLARI ARTACAK MI?

Ben konut fiyatlarında yıl sonuna kadar %20 civarında artış bekliyorum diyebilirim. Şu anda tüketiciler krediyi yüksek faizle çekse de tekrar yapılandırma imkanı unutulmamalıdır. Faizlerin %2.00 seviyelerinin altına düştüğünde yapılandırma açısından avantajlar içeriyor.”

8 9
 
Konut almak isteyenler dikkat: Faiz yarışı başladı! Konut kredisi yüzde 2.69’a düştü - Sayfa 9
9 9