İnternette yeni alışveriş dönemi

İnternet alışverişinde yeni bir dönemin başlayacağını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “E-Ticareti güvenli kılmak için 'Güvenli site' damgası oluşturduk. İnternet alışverişinde güven damgası olacak” ifadelerini kullandı

İnternette yeni alışveriş dönemi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
7 Aralık 2018 Cuma 12:21

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan internet alışverişinde ‘Güvenli Site’ damgası oluşturacaklarını söyledi.

100 Günlük Eylem Planı'nı başarılı ve eksiksiz bir şekilde tamamladıklarını aktaran Pekcan, yeni sistemde bakanlıkların birleştirilmesinin çok olumlu etkilerini gördüklerini söyledi.

Pekcan, hem olaylara ekonomik açıdan bütüncül bir bakış sergileyebildiklerini hem de çok hızlı ve etkin kararlar alabildiklerini ifade ederek, "Doların çok ani hareketler yaptığı ağustos sonu eylül başında, gece 11.30'da hemen bütün birim amirleriyle toplantıdayken karar verip, dış ticaretle ilgili önlem kararı aldık, hemen uygulanmaya başlandı ve 15 dakika içinde kararla uygulama başlamış oldu." diye konuştu.

Pekcan şu ifadeleri kullandı:

“Şirketlerin kuruluşunu, ticaret sicil müdürlükleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Hem maliyet hem de süreler düştü. E-ticareti güveni tesis etmek için "güvenli site damgasın"ı oluşturduk. En kısa sürede bu da yürürlüğe girecek. Güvenli site damgasını içeren sitelerden güvenle alışveriş yapabilecekler. Sitelerin bir yerinde güvenli site damgası olacak. Yetiştirebilirsek önümüzdeki hafta, ama en geç bu ay içerisinde güvenli site uygulaması uygulamaya başlanacak.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar