EYT takvimi nasıl işleyecek? Bakanlık açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT'de nihai düzenlemenin görüşmeler tamamlandıktan sonra TBMM'ye sunulacağını ve uygulama takviminin TBMM tarafından belirleneceğini açıkladı.

EYT takvimi nasıl işleyecek? Bakanlık açıkladı
Son Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 15:44
10 Kasım 2022 Perşembe 15:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)  ile ilgili düzenlemenin takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, EYT için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla görüşmeler tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verileceği belirtildi.

 

Bakanlık açıklamasında nihai çalışmanın TBMM'ye sunulmasının ardından uygulama takviminin TBMM tarafından belirleneceği ifade edildi.

'15 OCAK' İDDİASI

Milyonların merakla beklediği düzenleme için süreç devam ederken, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye dayandırılacak " Eyt'nin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor" şeklinde bir haber servis edildi. Büyük heyecana neden olan bu haberle ilgili çok geçmeden bakanlık kaynaklarından bir açıklama yapıldı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

"BAKANIMIZIN BÖYLE BİR AÇIKLAMASI OLMAMIŞTIR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün kamuoyunda paylaşıldığı üzere, Eyt'nin yürürlüğe gireceğe tarihe ilişkin Sayın Bakanımızın bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde basında çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

NE ZAMAN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinin aralık başında açıklanması bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde tarihin netleştiği yönündeki haberler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız görüşmeler tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” denildi.

Yapılan açıklamada, “Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” ifadelerine yer verildi.

"TEK TİP DÜZENLEME"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili tek tip bir düzenleme hazırlığında olduklarını açıklamıştı.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT düzenlemesi kapsamına giriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARALIK AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği EYT Yasası için aralık ayını işaret etmişti. EYT Yasası'nın asgari ücretle birlikte açıklanacağını belirten Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak" demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar