Nebati: Enflasyon nisan ayında yüzde 50'in altına inecek!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun nisan ayından itibaren yüzde 50'inin altına ineceğini söyledi. Nebati, 2028 yıl sonunda 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Nebati: Enflasyon nisan ayında yüzde 50'in altına inecek!
Son Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 13:28
28 Nisan 2023 Cuma 13:26

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun nisan ayından itibaren yüzde 50'inin altına ineceğini söyledi.

Zirvede yaptığı konuşmada Togg konusundan da bahseden Nebati "Bu yıl sonuna kadar TOGG'da toplam 28 bin araç, 2030’a kadar da 1 milyon araç üretme hedefiyle ilerliyor, ülkemizin güçlü yarınlarına yön veriyoruz." dedi.

Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Küresel salgının başlamasıyla birlikte tüm dünyada ortaya çıkan talep yönlü enflasyon sorunu, 2022 itibarıyla enerji ve gıda başta olmak üzere emtia fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar nedeniyle arz yönlü bir yapıya dönüştü. Artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığımız tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonu düşürmeye başladık; tedrici olarak tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız. Nisan enflasyonu açıklandığında yüzde 50'lerin altına geldiğimizi göreceğiz.

Küresel enflasyon baskıları karşısında uygulamaya konan sıkı para politikalarının, küresel finansın geleceği için bir tehdit unsuru olmanın yanı sıra dünya ekonomisinin giderek resesyona sürüklenme riskini de artırdığını bir kez daha ifade etmek isterim. 

ABD ve Avrupa’da yaşanan banka iflasları, küresel ekonomi için tehdit oluştururken, Türk bankacılık sektörümüz, aktif kalitesi, güçlü sermaye tamponları ve süreklilik arz eden kârlılığıyla sağlam bir duruş sergilemeye devam ediyor.

Ar-Ge yatırımlarının artması yönünde sağlam adımlar atıyor, stratejik sektörleri ve teknoloji yoğun yatırımları, selektif kredi politikamızla destekliyoruz.

İstanbul Finans Merkezi finans sektörümüze katacağı ivmeyle yatırım olanaklarını artıracak, kalkınmamızı güçlü bir şekilde destekleyecektir.

2002 yılından 2023 Şubat dönemine kadar geçen yaklaşık 21 yılda yabancı yatırım girişi 254,2 milyar dolara ulaştı. 2024-2028 dönemi arasında yıllık ortalama yüzde 5,5 seviyesinde büyüme ile 2028 yıl sonunda 1,5 trilyon dolar milli gelir büyüklüğüne ve 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz.

5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturacak, kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar