
Ev kadınlarına emeklilik müjdesi
Bakan Işıkhan, ev kadınları için yeni bir emeklilik düzenlemesi üzerinde çalışıldığını da duyurdu. Halihazırda isteğe bağlı sigortalılık sistemi bulunuyor. Ancak yeni düzenlemeyle;
5400 gün prim ödeyen bir ev kadını,
61 yaşında emekli olabilecek.
Devlet, primin üçte birini karşılayacak.
Bu sistem sayesinde, ev hanımları daha az prim ödeyerek emeklilik hakkına kavuşacak ve aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecek.

Sahte boşanma neden bir sorun?
Türkiye’de yalnızca kız çocuklarına tanınan yetim aylığı hakkı, kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal ediliyor. Oysa bu maaş, gerçekten muhtaç durumda olan kişilere verilmek üzere oluşturulmuş bir sosyal devlet uygulamasıdır.

Bu kötüye kullanım, hem kamu kaynaklarının israfına yol açıyor hem de gerçek ihtiyaç sahiplerinin haklarını tehdit ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetimlerini artırarak, bu suiistimallerin önüne geçmeyi ve haksız kazanç sağlayanlardan kamu zararını tahsil etmeyi hedefliyor.