için kaldı

Burs ve kredi başvuru süreleri uzatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK borç faizlerinin silinmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Burs ve kredi başvuru süreleri uzatıldı
Son Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 14:29
25 Kasım 2022 Cuma 14:27

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. 

Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek.

An itibarıyla da e-devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler. Kredi ve burslarla ilgili süreci başlattık. Yoğun talep aldık. Talep değerlendirme süreci başlamış oldu. Dijital ortamlarda objektif kriterlerle bu süreci hızlı şekilde yönetiyoruz. Çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan gençler oldu. Onların bu taleplerini değerlendirerek an itibarıyla başvuru sürecini tekrar başlatıyoruz. Yarın 23:59'a kadar krediye başvuramayanlar başvuru yapabilecekler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar