Bugüne kadar toplam kaç Togg teslim edildi?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), Mart T10X ön sipariş sürecini başlatmıştı. Peki şu ana kadar kaç Togg teslim edildi?

Bugüne kadar toplam kaç Togg teslim edildi?
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 17:41
2 Haziran 2023 Cuma 17:39

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg),  elektrikli ilk otomobili T10X için ön sipariş sürecini Mart ayında başlattı. Arabaya hak kazananları belirlemek amacıyla çekilen kurada 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazanırken, 20 bin kişi de yedek listesine alındı.

Kaç Togg teslim edildi?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs 2023'te 306 adet Togg T10X teslim edildi. 

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, geçen ay toplam 2095 adet elektrikli araç satıldığını ve bunun 306’sının Togg'a ait olduğunu duyurdu. 

Togg'a zam gelecek mi? 

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, önceki günlerde yaptığı açıklamalarda, Togg fiyatlarında üretim maliyetine paralel değişimler yaşanabileceğini belirtmişti. 

Şubat ayında Togg için ön sipariş hakkı kazanan vatandaşlar, yılın ilerleyen döneminde zamlı bir şekilde T10X'i teslim alabilirler. Ayrıca, Türkiye'ye giriş yapan Tesla ilk teslimatlarını lansman fiyatından değil zamlı fiyattan gerçekleştirmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar