Bireysel emeklilikte yeni dönem! Kısmi ödemede şartlar belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak. BES'te kısmi ödemeye geçiş süreci ertelendi. Daha önce mart ayı olarak belirlenen yürürlük tarihi 6 ay ötelendi.

Bireysel emeklilikte yeni dönem! Kısmi ödemede şartlar belli oldu
Son Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 13:55
21 Mart 2024 Perşembe 13:53

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde değişikliğe gidildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurum tarafından hazırlanan "Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. BES’te daha önce yayımı tarihinden altı ay sonra başlayacağı açıklanan kısmi ödemenin, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlaması kararlaştırıldı.

Yönetmelik 26 Eylül 2023 tarihinde yayımlanırken, yürürlüğe 26 Mart 2023'te girmesine karar verilmişti.

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Söz konusu yönetmeliğe göre, bireysel emeklilik sistemindeki kısmen ödeme hakkını en az 5 yıl kullanmamış katılımcılar, bu süre içinde, başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarının en az 5 katı kadar katkı payı ödediği sözleşmesinden, belirli koşullarda birikiminin yüzde 50'sine kadar olan tutarın evlilik, konut alımı, eğitim ve doğal afetler nedeniyle kısmen ödenmesi için emeklilik sigortası şirketine başvurabiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar