için kaldı

Bir gram altın yeniden bin lira

Spot altın, Dünya Bankası'nın 2022 büyüme tahminlerini tekrar düşürmesi ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın enflasyonla ilgili açıklamalarıyla son haftalarda elde ettiği yükselişini korudu. Dolar/TL'deki yükselişle birlikte gram altının fiyatı da 6 ay sonra yeniden bin lirayı gördü.

Bir gram altın yeniden bin lira
Son Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 09:56
8 Haziran 2022 Çarşamba 09:51

Altın, enflasyondaki artışa bağlı olarak küresel ekonomik büyümenin yavaşlayacağına dair uyarıların geleneksel bir güvenli liman olarak cazibesini artırmasıyla seviyesini korudu.

Spot altın geçtiğimiz üç hafta içinde yüze 3,5 değer kazanırken 1.850 seviyesinde destek oluşturdu.

Dolar/TL 'deki yükselişin de etkisiyle gram altında 20 Aralık'tan bu yana yeniden 1.000 lira seviyesi görüldü.

Bu hafta küresel ekonomide daha fazla sorunlar yaşanabileceğine dair işaretler altında yeni katalizör olarak öne çıkıyor.

Dünya Bankası Salı günü 2022 için büyüme tahminlerinde daha fazla kesintiye giderken önümüzdeki birkaç yıl için düşük ve orta gelir ekonomileri için ortalamanın üstünde enflasyon ve ortalamanın altında büyüme ve olası istikrarsızlık yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.

ABD’de Hazine Bakanı Janet Yellen, artan hayat pahalılığında endişeli politikacılara enflasyonun yüksek kalmasını beklediklerini ve geçen yıl büyük fiyat artışlarının "geçici" olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Diğer yandan dünyanın en büyük mücevher altın tüketicisi olan Çin’de olumlu işaretler gelmeye devam ediyor. Şanghay’da iki aylık kapanmaya ve Pekin’de yolculuk kısıtlamalarına neden olan en kötü pandemi salgınlarından birinden çıkılmaya başlandığı belirtiliyor. Bu durum ilerleyen dönemde fiziksel altın alımına destek olabilir.

 

 
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar