Bakan Pekcan: Bin 800 ürün tespit ettik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyat artışlarına ilişkin "7 bin firmayla yazıştık. 81 ürün denetlendi. Bin 800 üründe fahiş artış saptandı" açıklamasında bulundu.

Bakan Pekcan: Bin 800 ürün tespit ettik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
27 Aralık 2018 Perşembe 11:07

Katıldığı bir programda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bin 800 üründe fahiş artışın saptandığı belirtti.

Pekcan şu ifadeleri kullandı:

“Biz zaten kasım sonu itibariyle ihracatta 168 milyar lira ile Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık. Hedefimiz artışı sürekli kılabilmek. Avrupa ve İran'daki durum bizi etkiler.

Ben göreve geldiğimde Hindistan, Çin, Rusya ve Meksika olmak üzere 4 ülke seçtim niye seçtim çünkü dış ticaret açığımızı bu 4 ülkeyle veriyoruz. Türkmenistan Orta Asya'ya açılan ciddi bir pazar. Hindistan da Asya'nın güçlü ekonomik ülkelerinden. İhracatçılarımızla oradaki firmalar arasında işbirliği yapmayı öngörüyoruz. Hindistan Türkiye açısından önemli bir adres.

Ben serbest piyasa ekonomisine inanan bir insanım. Ancak rekabetin sağlanamadığı konularda bunu sğlamak bizim görevimiz. Ticaret il müdürlüklerimiz bu işi çok sağlam götürdüler. Tespitlerimizi kendilerine bildirdik. Yazılı savunmalarını istedik. Sonra belediye ekiplerine de bakanlığımızın ekipleri eğitim veriyorlar. 7 bin firmayla yazıştık. 81 ürün denetlendi. Bin 800 üründe fahiş artış saptandı.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar